Young & Free: een interview met Lana Prins (NSFW)

Met een leeftijd van slechts 23, heeft Lana Prins alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn - zowel het talent en de toewijding aan dit beroep. Haar foto's zijn zacht en licht met een vleugje onschuld. Ze geniet van het verkennen van de sensuele en vrouwelijke kant van een persoonlijkheid en brengt het beste in haar modellen naar boven. In dit interview vertelt Lana je over haar begin en haar vroege fascinatie voor het vrouwelijk lichaam. Als je ooit hebt afgevraagd hoe je sensualiteit kunt definiëren; de foto's van Lana's kunnen daar zeker antwoord op geven.

© Lana Prins

Hey Lana! Wat ben je tegenwoordig voor interessants aan het fotograferen?

Momenteel ben ik bezig met een persoonlijk project waarin ik het effect van mijn foto's op mijn herinneringen onderzoek. Het vastleggen van bepaalde fragmenten van mijn leven geven mij een gevoel van controle. Door het opstellen van deze fragmenten voelt het alsof ik kan kiezen welke onderdelen ik wil onthouden.

© Lana Prins

Hoe oud was je toen je de wereld van de fotografie ontdekte?

Ik begon het fotograferen toen ik zo'n 15 jaar was. Fotografie is sindsdien een zeer groot onderdeel van mijn leven.

Hoe heeft fotografie de invloed dat je altijd je best doet en iets inspirerend en waardevols te maken?

Wat mij betreft is fotografie (één van) de meest natuurlijke en logische manieren om mezelf uit te drukken. Mijn werk is een weerspiegeling van de schoonheid die ik vind in het dagelijks leven en is een vertaling van mijn emoties en gedachten. Ik wil de kijker stukken van mijn leven te laten zien. Of het nou werkelijk in die fractie van een seconde is gebeurd of dat het volledig geënsceneerd is; mijn foto's laten altijd mijn gevoelens van dat exacte moment zien. Door mijn werk visualiseer ik niet alleen mijn eigen emoties en gedachten, maar richt me er ook op om bepaalde onderwerpen meer bespreekbaar te maken. Terugkerende thema's in mijn werk zijn de intimiteit met jezelf en de intimiteit tussen de anderen en de expressie van het menselijk lichaam en de menselijke seksualiteit.

© Lana Prins

Je fotowerk gaat over het benadrukken van vrouwelijke sensualiteit en het vastleggen van romantische momenten. Hoe moedig je je modellen aan om deze kant van hun persoonlijkheid te uiten?

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen iemand zich prettig voelt. Meestal is de rest een kwestie van goede timing. Meestal ken ik ook de menen die ik fotografeer. Ik hou ervan om mijn vrienden te fotograferen. Omdat ze dichtbij me staan is de interactie tussen ons heel spontaan.

© Lana Prins

Je fascinatie voor de vrouwelijke vorm is er al langer dan dat je fotograaf bent. Was het voor jou een uitdaging om iets anders en op een bepaalde manier iets provocerends te fotograferen?

Ik was altijd al erg gefascineerd door het naakt menselijk lichaam. Mensen naakt fotograferen voelde natuurlijk voor me. Voor mij is het verrassend om te zien hoe naaktheid en seksualiteit nog voor zo veel mensen beledigend kan zijn. Er zijn nog zo veel taboes over het vrouwelijk lichaam en de vrouwelijke seksualiteit. Mensen zijn heel gemakkelijk geschokt door - wat voor mij normaal lijkt - de meest normale/natuurlijke dingen.

Hoe begon je fascinatie voor analoge camera's? Kies je altijd analoog boven digitaal fotograferen?

Bij het werken met een digitale camera zul je snel resultaat hebben. Aangezien je direct kunt zien wat je leuk en niet leuk vindt aan je beeld, kan dit zeer voordelig zijn als je net begonnen bent met fotograferen. Analoge fotografie heeft een beetje meer geduld nodig, maar heeft ook veel meer karakter. Het is heel leuk om uiteindelijk je ontwikkelde foto's te zien. Persoonlijk vind ik het werkproces van analoge fotografie een stuk intiemer.

© Lana Prins

Hoe ziet je dag eruit als je niet werkt of nieuwe projecten aan het fotograferen bent?

Goede films!


Alle foto's uit dit artikel zijn met goedkeuring van Lana Prins gepubliceerd. Volg Lana op Instagram om meer van haar werk te zien en bezoek haar website.

written by Ivana Džamić on 2016-10-27 #people

Introducing the Lomography Atoll Ultra-Wide 2.8/17 Art Lens. Embrace a whole new perspective with this compact prime lens designed for full-frame mirrorless Canon RF, Nikon Z, Sony E cameras and rangefinder coupled for M mount analogue and digital cameras. Head over to our Kickstarter Campaign now and enjoy a saving of up to USD 150 on the Lomography Atoll Ultra-Wide Art Lens and get it at the unrivaled starting price of USD 399. But act fast, this deal will last less than 24 hours!

More Interesting Articles