Perfecte combinatie: Yashica Electro 35 GSN & Kodak BW400 CN

2014-03-28 1

Geloof me maar als ik je zeg dat dit geen gewone date was. Dit was liefde op de eerste klik, de eerste rol, de eerste afdruk! Mijn nieuwste aanwinst en mijn favoriete zwart-wit film staan dan ook klaar voor een lange liefdesaffaire: de Yashica Electro 35 GSN en Kodak BW400 CN.

Credits: roxyvonschlotterstein

De laatste nieuwkomer in mijn cameracollectie is een Yashica Electro 35 GSN. Deze knapperd is een beetje aan de grote kant en ook redelijk zwaar, te zwaar voor mijn kleine handen. Maar niets wat een goede cameratas en een draagriem niet kunnen oplossen. Bovenal is dit toestel een echte blikvanger die met gemak alle aandacht naar zich toetrekt.

Credits: roxyvonschlotterstein

Ik tikte deze mooie camera enkele dagen geleden per toeval op de kop, tijdens een wandeling in Berlijn Mitte. Zonder al te veel nadenken gooide ik er een rolletje Kodak BW400 CN in. Om de één of andere rede leek het me wel aardig om deze vintage camera met zwart-wit te combineren. Ik nam mijn nieuwe duo mee op pad langs enkele van Berlijns’ toeristische trekpleisters en werd niet ontgoocheld. Integendeel, ik werd beloond met bijna perfecte monochrome beelden!

Credits: roxyvonschlotterstein

Zoals wel vaker gebeurd bij oude toestellen kwam ook deze klassieke schoonheid zonder draagtas, lensdop en handleiding. Maar dat hield me uiteraard niet tegen om meteen van start te gaan. In plaats van op een instructieboekje baseerde ik me op mijn eigen ervaring met andere camera’s.

Het was een bewolkte dag, met hier en daar een regendruppel. Nadat ik de ISO waarde op 400 had ingesteld, selecteerde ik een gemiddeld diafragma. Klaar voor een eerste avontuur.

Hoewel ik dat stiekem wel leuk vind geeft deze camera geen vignetten.

Credits: roxyvonschlotterstein

Ondanks de bewolking en het lage licht hebben de foto’s een heel mooi contrast en een brede range aan grijswaarden.

Credits: roxyvonschlotterstein

Deze film produceert zeer frisse, moderne ogende beelden. Tegen alle verwachtingen in hebben de foto’s ook veel scherpte. Kortom, ik was aangenaam verrast door deze combinatie.

Credits: roxyvonschlotterstein

Ik ben een absolute fan van Kodak BW400 CN en gebruik deze film maar al te vaak. Af en toe krijg je met deze film een sepia toon die ik helemaal te gek vind. Kijk maar even mee naar enkele voorbeelden:

Kodak BW400 CN met (1) de LC-A+ in Wenen, (2) de EXA 1b en (3) de La Sardina in Berlijn

Er liggen zonder twijfel nog veel uitstapjes met deze nieuwe favoriete combinatie in het verschiet. Hopelijk schijnt de zon volgende keer! Ik denk zelfs dat dit stel zeer geschikt is voor straatfotografie.

written by roxyvonschlotterstein on 2014-03-28 #lifestyle #yashica-electro-35-gsn #schwarz-weiss #kodak-bw400-cn #monochrom #perfekte-kombination
translated by sandravo

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

One Comment

  1. roxyvonschlotterstein
    roxyvonschlotterstein ·

    @sandravo dank u, for the translation!

More Interesting Articles