Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa

2014-03-03

Venetië is een prachtige stad vol romantische plekjes en fotogenieke hoekjes. En dat vind ik niet als enige: de stad zucht onder de massa’s toeristen die er elke dag rondlopen en rondvaren. Kijk snel verder en geniet mee van mijn foto’s en herinneringen!

Credits: wesco

Ruim tien jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn vrouw (toen nog vriendin) een paar dagen naar Venetië. Met z’n tweeën dwaalden we uren door de stad, ons vergapend aan de fraaie oude gebouwen en de vele kanalen. Aan het einde van de dag zochten we een gezellig terrasje om te eten. Op het eerste zicht leken de prijzen best mee te vallen, maar toen na een fijne maaltijd de rekening kwam bleek een flesje huiswijn, wat water en twee cappucino’s nog duurder te zijn dan de twee dagmenu’s. Ach, dat zijn zo van die toeristische ervaringen waar je achteraf je schouders over ophaalt, dat had je kunnen verwachten…

Credits: wesco

Op een dag zagen we in een design-winkel vlakbij de beroemde Rialto-brug een mooie groene fruitschaal, gemaakt van het bekende glas van het nabijgelegen eiland Murano. Maar omdat deze schaal best groot en zwaar was, besloten we hem pas aan het eind van de dag te kopen. Helaas had de eigenaar de winkel net helemaal afgesloten toen we terugkwamen. Hij stond op het punt weg te lopen.

Na een korte aarzeling besloten we om al onze overredingskracht in het Italiaans, Engels en Nederlands in de strijd te gooien om toch die mooie fruitschaal nog te kunnen kopen. Uiteindelijk stemde de eigenaar er in toe om de winkel weer te openen, als we maar contant zouden betalen. En zo staat die Venetiaanse fruitschaal nu nog steeds bij ons in de kamer te pronken.

Credits: wesco

Een romantisch vaartochtje per klassieke gondel over de kanalen in Venetië is overigens een dure vorm van transport, dat kost je tegenwoordig circa € 80 voor een half uurtje. Maar als het meezit zingt de gondelier dan wel een mooie Italiaanse aria voor je. Gelukkig zijn er ook vele gemotoriseerde bootlijnen als openbaar vervoer, en als je de weg een beetje weet zijn veel bezienswaardigheden ook goed te belopen.

Credits: wesco

Afgelopen zomer gingen we tijdens onze vakantie in Italië ook een dagje naar Venetië, maar ditmaal met ons gezinnetje van vier. En dan merk je wel dat jonge kinderen die oude gebouwen als snel niet meer zo interessant vinden, en ook wel sneller moe worden van het lopen in de drukte. Gelukkig doet een ijsje dan wonderen!

Rondom de grootste bezienswaardigheden is het altijd een drukte van jewelste, en ook in de vaak smalle straatjes is het veelal dringen geblazen. Maar langs de waterkant aan de lagune is er dan toch weer de ruimte en het uitzicht om lekker te flaneren langs de boten, met uitzicht op de eilanden in de verte. En dan valt het met die drukte wel weer een beetje mee.

Credits: wesco

En als je echt uit de drukte weg wilt, dan kun je natuurlijk de boot nemen naar een van de eilanden in de lagune. Wij gingen een dagje naar Burano, gekenmerkt door de veelkleurige huisjes. Hier zijn ook wel toeristen, maar niet die grote massa’s zoals op het San Marco-plein.

Credits: wesco

En voor een romantische strandwandeling bij zonsondergang zijn er natuurlijk ook nog een aantal mooie stranden in de nabijheid van Venetië. Er is echt voor elk wat wils, wat meteen de aantrekkingskracht van deze Italiaanse stad aan de Adriatische zee verklaart…

Credits: wesco

written by wesco on 2014-03-03 #places #redscale #venice #location #velvia #x-pro #venezia #select-type-of-location #requested-post #art-and-culture #venetie #belair-x-6-12

More Interesting Articles