De beste vriendschap is er eentje inclusief Lomography

2013-08-10 5

Hoe kunnen de twee allerbeste vriendinnen nog betere vriendinnen worden? Dankzij Lomography! Ik ben afgestudeerd fotograaf en kwam in Brussel vorig jaar een ‘grappig cameraatje’ tegen; de Diana Mini. Na een aantal weekjes kreeg niet alleen ik, maar ook mijn beste vriendin er een verslaving bij.

Na aardig wat onderzoek, forums, het Lomography Magazine en heel wat rolletjes verder, begon mijn interesse in Lomography te groeien. Ik raakte geobsedeerd aan de knalfoto’s van de diafilms. Dit moest ik ook zien te creëren. Mijn beste vriendin Jettie begon steeds meer geïnteresseerd te raken in mijn geneuzel met analoge foto’s. Toen we in mei op vakantie waren in Antwerpen, had ik al snel de Lomostore gevonden. Jettie rende als het ware naar binnen en kocht ook haar eerste camera, de Colorsplash.

Twee beste vriendinnen weten als geen ander van elkaar waar hun interesses liggen. Maar pas toen wij samen gingen fotograferen kwamen we er achter dat onze creatieve geesten elkaar aanvullen. Samen ontwikkel je een stijl waarin beide persoonlijkheden en karaktereigenschappen terug komen. Ik vind dat dit duidelijk te zien is aan onze foto’s. Het draagt niet alleen iets van Rock ’n Roll met zich mee, maar ook vriendschap en trouw.

Ons doel is zo’n creatief mogelijk plaatje neer te zetten, maar dan zonder er al te veel bij stil te staan. ‘Onze momenten’ vastleggen op een artistieke manier. Door de diafilms gecrossed te ontwikkelen, knallen de kleuren van het beeld. Ik hoop nog heel wat rolletjes samen met Jettie vol te schieten en mensen versteld te laten staan van wat een camera in zijn mars heeft. Zolang deze maar wordt gebruikt door twee creatieve beste vriendinnen.

written by peeey on 2013-08-10 #lifestyle #analog #friendship #coloursplash #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #dianamini #diafilm #bff #nld #urk #flevoland #lomofriendship

5 Comments

 1. mrmaart
  mrmaart ·

  wat een goede beelden @peey! hard!

 2. mrmaart
  mrmaart ·

  @peeey bedoel ik ;)

 3. peeey
  peeey ·

  haha bedankt! eindelijk een reactie lol! @mrmaart

 4. peeey
  peeey ·

  #mrmaart

 5. mrmaart
  mrmaart ·

  :) @peeey

More Interesting Articles