Kunst ligt op straat bij ArtZuid

2013-06-11

Fietsend naar mijn werk zag ik her en der nieuwe kunst opduiken. Een snelle check op internet bevestigde mijn vermoedens: ArtZuid komt er weer aan! Deze tweejaarlijkse sculptuurroute in Amsterdam Zuid staat altijd garant voor mooie plaatjes.

Credits: stratski

Op mijn dagelijkse fietsroute tussen station en kantoor, van Amsterdam Zuid tot het Vondelpark, kom ik zo her en der wel wat kunstwerken tegen. Wat stalen buizen hier, een Hildo Kropje daar. Na een tijdje zie je het niet meer. Maar om de twee jaar is mijn fietsroute opeens de spil van een internationale sculptuurroute, zomaar gratis in de open lucht. Opeens wordt mijn ochtendrit opgevrolijkt door de meest bizarre beeldhouwwerken en objecten.

Twee jaar geleden bijvoorbeeld, kwam ik op weg naar mijn werk onder andere tegen: reuzenfruit van metalen kant, zeilbootjes met gezichten, een houten schip met een stad erop, grote kleurige bloemen en nog veel meer.

Credits: stratski

Dit jaar zijn er weer tal van andere idiote, subtiele, bizarre en gewoon mooie dingen te zien in het gebied van de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas. Een reuzenschedel met een douche uit zijn oor, een giga-onderbroek in een boom, een hele rij losse beentjes, een soort koperen ruimteschip, een auto half in een muur, rare beesten en metalen… ja wat eigenlijk?

Credits: stratski

Gaat dat zien, want het is leuk en je kan er geheid mooie plaatjes schieten. Je hoeft je niet te haasten, want het duurt maar liefst vier maanden: van 22 mei t/m 22 september. Een greep uit de deelnemende kunstenaars: Ai Weiwei, El Anatsui, Dinh Q. Lê, Pascale Marthine Tayou, Romuald Hazoumè, John Chamberlain, Chillida, Gabbarón, Ernesto Neto, Mario Merz, Erwin Wurm, Folkert de Jong, Frank Stella… Kenners zegt dat genoeg ;-)

www.artzuid.com

written by stratski on 2013-06-11 #places #kunst #location #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #buiten #zomer #nld #art-and-culture #artzuid #sculptuur

More Interesting Articles