Geniet van de Griekse gastvrijheid op Samos

2013-05-10

Jezelf weer opladen na een koud voorjaar? Persoonlijk doe ik dat het liefst met veel zon, lekker eten en een goed glaasje wijn. Al die dingen vind je zowat op elk Grieks eiland in de Egeïsche zee, dus toen mijn vrienden me meenamen naar Samos leek me dat de perfecte keuze!

Samos is één van de meeste charmante Griekse eilanden in de Oost-Egeïsche Zee. Het ligt zeer dichtbij de Turkse kust, slecht gescheiden door de 1,7km brede Straat van Mycale. Samos is mijn favoriete Griekse eiland, niet in het minst omdat het de geboorteplaats is van de wereldberoemde wiskundige Pythagoras. Eureka!

Het zal vast niet vreemd klinken dat één van de belangrijkste attracties van dit leuke eilandje de zee is. Het prachtige blauwe water lijkt soms niet echt. Als je een beetje zoekt, dan vind je her en der verlaten baaitjes, met een paar van de mooiste stranden die ik ooit heb gezien.

Eiland charme

Buiten Samos stad zijn er nog enkele kleine dorpjes op het eiland. In deze charmante plaatsjes lijken wel 1001 kerkjes te staan. Als je door de steile, smalle straatjes loopt wordt al snel duidelijk waarom je hier bijna geen auto’s tegen komt: ze komen er eenvoudigweg niet doorheen!

1001 kerkjes

Zoals het eiland betaamt vind je ook op Samos fantastische visrestaurants! Geloof me maar als ik je zeg dat de lokale vissers met de beste vangst thuiskomen!

Lokale vissersboten

Na een dagje plezier aan het strand is er niks leuker dan lekker ontspannen terwijl je over het water naar de ondergaande zon kijkt.

Onze eerste avond op Samos gingen we op zoek naar een leuke bar, dicht bij het hotel. Per toeval ontdekten we een klein cafeetje, waar enkele lokale vissers zaten. Althans, dat dachten we… De mannen keken ons wel een beetje vreemd aan toen we binnenkwamen, maar we werden zeer vriendelijk onthaald. We hadden een geweldige avond! Toen we wilden betalen werd ons gezegd dat we dat de volgende dag wel konden doen. De hele week gingen we ’s avonds in datzelfde cafeetje wat drinken, en nooit mochten we betalen, ’t was steeds “morgen”. Pas de laatste avond van onze vakantie werd ons duidelijk gemaakt dat het helemaal geen bar was, dat we de hele week in iemands achtertuin hadden zitten drinken. Dat soort gastvrijheid vind je hier niet meer!

Ons favoriete plekje om de avond af te ronden.

written by sandravo on 2013-05-10 #places #island #sun #relax #locations #greece #location #spring-break #beach #lomography #hospitality #requested-post #escape-from-the-city #getaways
translated by sandravo

More Interesting Articles