Weg uit het centrum: Jardim Botânico Tropical in Belém

2013-04-13 1

Tijdens een korte vakantie in Lissabon bezochten we ook de Jardim Botânio Tropical in de buitenwijk Belém. Een praktisch verlaten en ietwat vervallen tuin, maar daardoor ook wel een leuke afwisseling met de drukte van het centrum van Lissabon.

Credits: wesco

Eerst wandelden we een beetje rond door de tuin, en bekeken we de bomen en planten en het meertje. Een aantal delen waren afgesloten of in onderhoud, hoewel we er verder niemand bezig zagen. Ook was er een oosterse tuin, geflankeerd door een Chinese poort. Deze was geschonken door Macau, de voormalige Portugese kroonkolonie.

Credits: wesco

Iets verderop stond een grote kas, maar deze was door de slechte staat en kapotte ramen niet meer toegankelijk voor het publiek. Wel een aardig foto-object om wat lomografische plaatjes van te schieten. En de pauwen die er rondliepen zagen er ook al een beetje vervallen uit!

Credits: wesco

Aan het eind van de tuin staat het Palácio dos Condes da Calheta, met een mooie buxus-tuin ervoor. In het gebouw was op dat moment een fototentoonstelling van José Paula, met foto’s die deze bioloog heeft gemaakt tijdens zijn onderzoek langs de kusten van de Indische oceaan. Prachtige zwart-wit foto’s van de mensen die daar hard werken voor hun bestaan, van dichtbij genomen met een groothoeklens, en prachtig belicht. Helemaal analoog!

Credits: wesco

Daarna was het tijd om rond te kijken bij de meer bekende bezienswaardigheden van Belém, zoals het klooster van Jerónimos, een Unesco werelderfgoed. En ook de Torre de Belém konden we nog bekijken in het namiddagzonnetje. Door de verrassingen in de tropische tuin was het toch een afwisselende dag geworden!

Credits: wesco

written by wesco on 2013-04-13 #places #lisboa #location #botanical-garden #belem #select-type-of-location #requested-post #lisbo #escape-from-the-city #jardim-botanico-tropical

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

One Comment

  1. frau_inga
    frau_inga ·

    Daar ben ik een paar jaar geleden ook geweest! Mooie tuin, en Lissabon vond ik een hele leuke stad.

More Interesting Articles