Een zomerse trip door de straten van Rome

2013-03-12

Een prachtige zomerse trip – met mijn Horizon Kompakt en veel film op zak!

Rome, de ‘Eeuwige Stad’, is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Italië. De stad is beroemd uit het Romeinse Rijk en omwille van de Seven Hills, La Dolce Vita en Vaticaanstad. Rome staat vol prachtige paleizen, millennia-oude kerken en basilieken, grote romantische ruïnes, weelderige monumenten, versierde beelden en sierlijke fonteinen.

Rome heeft een immens rijk historisch erfgoed en een kosmopolitische sfeer, die het één de werelds meest bezochte, beroemde, invloedrijke en prachtige hoofdsteden maakt.

Deze zomer ging ik voor een paar dagen naar Rome met mijn vriendin; lopen, lopen en lopen, langs alle straten en monumenten. Het is echt een prachtige stad. En het is een geweldige ervaring. Het Colosseum, het Ara Pacis, het Forum Romanum, de Sixtijnse Kapel, het Pantheon … Ze zijn gigantisch! Maar met een beetje geduld en een goed plan kan je ze allemaal bekijken … met een beetje lomo-improvisatie!

Echt waar, als je naar Rome kan gaan: denk niet te lang na… Je moet het gezien hebben!

written by sinvertigo on 2013-03-12 #places #kompakt #trip #rome #location #horizon #zomer #straat #stedelijke-aconturen
translated by sandravo

More Interesting Articles