Op tocht rond het MacRitchier Reservoir, Singapore

2013-03-12

Laatst bracht ik met mijn collega’s een bezoek aan het MacRitchier Reservoir. Een stevige wandeling door dit prachtige natuurreservaat is de perfecte manier om deze rustige plek in de stad verkennen!

.

Het MacRitchier Reservoir is Singapore’s oudste reservoir, aangelegd in 1868. Het meer ligt ten midden van een prachtig natuurreservaat en is de perfecte plaats voor een ochtend- of avondwandeling.

Het is een fijne plek om tot rust te komen – je kan er rennen, lopen of wandelen langs de vele paden in het park. Als je de tijd hebt kan je helemaal om het spiegelende meer heen lopen langs een twaalf km lang pad. Deze vijf uur durende tocht voert je zowel langs de waterkant van het schilderachtige MacRitchier Reservoir als door het omliggende bos.

Er zijn niet veel faciliteiten in het park. Dus voor je aan je tocht begint moet je je goed voorbereiden: neem voldoende water mee, draag goede schoenen en sportieve kledij.

Credits: lyin
Credits: lyin

De start van het Jering pad, met afstanden van 3 tot 11 km.

Credits: lyin

Je kan ook kiezen voor een wandeling door de boomtoppen.

Credits: lyin

Onderweg kan je soms wilde apen op je pad treffen. Je kan ze beter niet voeren, niet storen en uit hun buurt blijven!

written by lyin on 2013-03-12 #places #outdoor #singapore #location #kodak-ultramax-400 #natuur #reizen #escape-from-the-city #lc-a-russia-day
translated by sandravo

More Interesting Articles