Lomo Amigo Anna Nooshin is fan van Lomography

2013-01-31

Anna Nooshin is Nederlands modetrots én oprichter van www.nsmbl.nl – een online magazine toegewijd aan mode, lifestyle en het leven. Na een fantastische samenwerking zijn we dikke vrienden geworden en is Anna officieel LomoAmigo geworden. Met de LC-Wide heeft ze er een nieuw vriendje en hobby bij!

Foto van mrmaart.

Naam – Anna Nooshin
Stad – Amsterdam
Land – Nederland
Websitewww.nsmbl.nl

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Ik ben Anna en de meeste mensen kennen me als founder van www.nsmbl.nl. Som ben ik iets te ambitieus. Wat ook vervelend kan zijn. Maar ik hecht veel waarde aan een positieve instelling en daarom zie ik overal mogelijkheden in. Daarnaast ben ik dol op reizen, en op Amsterdam. Mijn brood verdien ik met www.nsmbl.nl. Op papier ben ik mede-eigenaar, wat betekent dat ik in de praktijk de koers bepaal. Grote samenwerkingen en campagnes – zoals Diesel en Burberry – leid ik ook. En uiteraard probeer ik bij alle Fashion Weeks around the world te zijn. Omdat ik reizen te gek vind, werk ik ook veel samen met landen en doe ik verslag uit van mijn reizen. Bijvoorbeeld voor Kaapverdië.

Je hebt heel veel volgers en lezers. Daar moet je intens gelukkig van worden, of niet?
Ik denk altijd dat het in mijn vak makkelijk is om mee te gaan in een bepaalde flow. Shoot hier, meeting daar. Maar dat is het niet. Onlangs heb ik samen met Sabrina van afterdrk.com/ een Masterclass voor Grazia gegeven. Een dag waarbij ik tientallen meiden uitlegde hoe je een blog kan starten. Ik wist niet wat me overkwam. Dit was de mooiste dag in tijden. Alle oogjes die me aankeken en de tofste vragen die de meiden me stelden. In hun ogen herkende ik precies de ambitie. Zo was ik ook ooit begonnen. En in de flow van nu vergeet ik toch heel snel waarom ik het allemaal doe. Je leeft op een wolk en hebt eigenlijk voorbeeldfunctie. Van alle lezers krijg ik juist dan de meeste positieve energie.

Hoe ga je om met je dagelijkse bulk fanmail?
Ik beantwoord alles. Tweets. Facebook berichten. De moeite nemen om iemand te beantwoorden vind ik het allerbelangrijkste. Iemand negeren is respectloos. Hij of zij heeft de moeite genomen om jou iets te sturen, reageren is dan het minste wat je kan doen!

Hoe ben jij in contact gekomen met Lomography?
Analoog heb ik altijd al heel vet gevonden. Lomography biedt een platform voor (opkomend) talent en de manier waarop ze dat doen vind ik origineel. Analoog is spannend en eigenlijk heel nieuw in mijn wereld. Het laat me een pas op de plaats maken, en van een moment genieten. De creatieve mogelijkheden die volgen zijn eindeloos. Daarom heb ik Lomography benaderd en rolde er een fantastische samenwerking uit.

Wat betekent dit analoge avontuur voor jou sinds je de Lomo LC-Wide hebt?
Dat ik veel meer om me heen kijk dan voorheen. Eigenlijk stond ik nooit stil. Als ik iets moois zag, nam ik de foto met mijn iPhone. Maar nu kijk ik verder en sta ik stil bij hele mooie en dagelijkse dingen. Met mijn iPhone kon dat ook, maar deed ik het niet omdat het beeld er dan altijd meteen was. Dat was niet spannend. Nu heb ik er een nieuwe hobby erbij. Vrienden vastleggen. Het wordt nostalgisch en cool. Ik ga zelf de mooie kleine dingetjes waarderen die ik normaal niet zo snel zou zien.

Wat maakt de Lomo LC-Wide de perfecte lomo camera?
Hij is klein, past overal in en is makkelijk. Zelfs voor mij. Dat opgeteld zorgt voor een nieuwe verslaving.

Verslavend negatief?
Nee, totaal niet. Positief verslavend juist, waardoor ik meer stil ga staan. Dat is leuk. Ik zit in een flow van bedrijfje runnen en creativiteit overlaten aan anderen. Maar nu heb ik een eigen hubje waar ik mijn creativiteit in kwijt kwam.

Foto van mrmaart.

Kan je de Lomo LC-Wide in 5 woorden beschrijven?
Sexy. Uitdagend. Handig. Cool. Speels.

Wat vonden vinden de mensen om je heen van je analoge camera en foto’s?
Het grappige was dat zelfs de mensen die nooit op de foto durfden, nu wel voor de lens sprongen. Omdat je natuurlijk niet meteen weet hoe de foto wordt. Dit is toch veel spannender.

Wat waren hun reacties op je foto’s?
Vet. Niets is heel scherp, maar dat maakt niet uit want het blijft cool. De overlappende foto’s vonden ze waanzinnig. Gevolg: een hoop nieuwe profielfoto’s.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tot dusver?
Moeilijk. De camera trekt gewoon altijd de aandacht. Mijn tip als je een vent wilt versieren: neem een analoge camera mee. Heb je meteen een goed gespreksonderwerp. Ook mijn vriendje doet erg zijn best met de camera, maar de foto’s lukken niet altijd perfect als hij ze schiet.

Wat zou je graag nog willen fotograferen?
Het zou te gek zijn om een lange reis analoog te documenteren. ‘Zoned out’ zonder herinneringen totdat de rollen terug komen van het lab. Met foto’s van kleine straatjes in New York en Parijs. Dat ga ik doen.

Wat is je gouden tip voor toekomstige Lomo LC-Wide fotografen?
Open je ogen en leg juist de onverwachte dingen vast. Niet de boom en stoeptegel voor je deur. Ga lekker spelen en stap uit je veilige comfort zone. Je hoeft geen perfecte foto te maken. Je ziet niets nadat je de foto geschoten hebt, dus je faalt ook niet. Speel als een kind, die zouden ook alles schieten wat ze zien.

Voor dit artikeltje heeft Anna een selectie gemaakt van haar favoriete beelden:

Lomo Amigo Anna is groot fan van de Lomo LC-Wide. Check hem in onze nieuwe online shop en maak net als Anna zelf de meest waanzinnige analoge creaties!

written by mrmaart on 2013-01-31 #people #lomoamigo #amsterdam #anna #anna-nooshin #netherlands #lc-wide #lomo-amigo #nsmbl #blogger #fashion #dutch

More Interesting Articles