Supermakkelijke macrofoto's met de La Sardina

2013-01-10

De betrouwbare La Sadina staat al bekend om zijn super groothoeklens, maar met deze tipster kan je er ook hele mooie macrofoto’s mee maken. Groothoek én macro, dus nog een pluspunt aan de La Sardina!

Kodak EBX

Ok, let op! Dit is een supermakkelijke en snelle tipster waar je geen dure hulpmiddelen bij nodig hebt. Je kan uiteindelijk fotograferen van 10-15 cm afstand met je La Sardina.

wat je nodig hebt:

  • Een La Sardina camera
  • Een goedkoop vergrootglas

Een standaard vergrootglas moet genoeg zijn om deze tipster uit te voeren, als je er maar voor zorgt dat de diameter van het glas groter is dan die van je lens. Voor de beste resultaten gebruik je natuurlijk een vergrootglas dat helder en schoon is en waar geen krassen op zitten. Stel de lens scherp op de 60 cm stand (het symbooltje van een insect) en het enige dat je nog meer hoeft te doen, is het vergrootglas voor de lens houden voordat je gaat schieten.

Ik heb gemerkt dat de beste afstand van je onderwerp ongeveer 10 tot 15 cm. is. Niet dat ik het opmeet, want lomo staat voor vrijheid, dus ik gok gewoon wat voor ik een foto maak.

Een paar foto’s genomen met de La Sardina en Fuji Sensia 400 en foto 9 t/m 14 zijn gemaakt met Kodak EBX

Als je heel graag de exacte focusafstand wil weten kan je dit proberen: Macro or Close-Up Lomography with DIY Lens by mapix.

Ik hoop dat deze tipster nuttig voor jullie was! Probeer het zelf ook eens!

written by raylim on 2013-01-10 #gear #tutorials #macro #camera #close-up #tipster #lomography #35-mm #nederlands #bloem #la-sardina #snelle-tipster #vergrootglas
translated by s0y

More Interesting Articles