Lucky bastard meets Belair: een eerste indruk

2012-12-05

Lucky lucky bastards. Dat was het onderwerp van de mail die Online Manager Maarten een paar weken terug stuurde. Waar die mail over ging? Ik was met een aantal andere lomografen in Nederland uitverkoren om als eerste de gloednieuwe Belair X 6-12 te testen. Hell yeah!

Hier zie je kamiraze met de Belair die mrmaart mee naar de Fotograficabeurs had genomen om ons lekker te maken…

Na een week of wat verlangend naar de brievenbus staren was het dan zover: de Belair was in da house. De timing was alleen behoorlijk beroerd: ik zat grieperig op de bank onder een dekentje en was zo slap dat een rolletje indraaien al teveel moeite was.

Gelukkig voelde ik me een paar dagen later wel weer fris en fit genoeg om toerist in eigen wijk (of nou ja, één wijk verder eigenlijk) te spelen en nam ik de Belair mee voor een rondje Julianapark. Omdat het een nogal sombere dag was, koos ik voor een 400 ISO zwart-wit film om mijn nieuwe schatje mee te testen. 6×12 venster erin en lekker panorama’s schieten!

Als je 120 film gewend bent, is het laden van de Belair appeltje eitje. Ingeklapt is de camera, hoewel erg breed, ook lekker plat, dus ik kan ‘m makkelijk in mijn tas stoppen.

Uitgeklapt en uit de tas blijkt het helaas een tikkie onhandig bakbeest te zijn. Ik hou mijn camera tijdens fototripjes graag in mijn hand, zodat ik hem altijd paraat heb. De Belair is alleen net iets te groot om comfortabel in één hand vast te houden (zeker als je zulke kleine handen als ik hebt). Een neckstrap biedt in dit soort gevallen uitkomst, maar die wordt jammergenoeg niet meegeleverd. Gemiste kans LSI, want juist deze beauty wil je gewoon prominent op je borst hebben hangen!

Met mijn kleine handen moet ik ook even een lekkere schiethouding zien te vinden, maar zodra ik de Belair stevig in mijn knuistjes heb is het fijn schieten met deze stoere jongen. De sluiter klikt lekker en het doordraaien gaat soepel. Binnen een kwartier is mijn rol vol – dat krijg je als je maar zes foto’s kunt maken!

En de resultaten? Die kun je hieronder zien:

Credits: marije

Kennelijk was ik toch nog een beetje te ziek om goed scherp te stellen (of was 400 ISO toch niet voldoende voor het sombere weer) ;), maar man o man, wat zijn die panorama’s vet! Dikke liefde. Ik heb bijna spijt dat ik voor mijn nieuwe rol het 6×6 venster erin heb gedaan.

Eigenlijk moet ik nog veel meer schieten en experimenteren om écht een goed oordeel over de Belair te kunnen geven, maar vooralsnog ben ik best content met mijn nieuwe speeltje. Ik ben enorm fan van de panoramafunctie en ik vermoed dat ik die het meeste zal gebruiken, maar voor mijn volgende testrollen zal ik ook 6×6 en 6×9 een kans geven. Hou mijn LomoHome dus in de gaten voor meer Belair kiekjes, en deze rubriek voor meer van mijn bevindingen!

Wist je dat de Belair tot 31 december aanstaande nog met 15% korting te krijgen is? Je kan hem online pre-orderen of in de Lomography Gallery Store Amsterdam / Antwerpen. Je hebt hem dan gegarandeerd in januari al in huis!

written by marije on 2012-12-05 #gear #review #panorama #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #recensie #zwart-wit #belair-jetsetter #eerste-indruk

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

More Interesting Articles