De oktober highlights van de Lomography Gallery Store Amsterdam

2012-11-14

Wind, regen, en kou, kortom; de herfst is er… Maar gelukkig was deze hele maand ook weer gevuld met leuke workshops en natuurlijk de LomoRoadshow. Geen groot feest deze maand, maar dat gaan we in november weer goedmaken tijdens ons 20-jarig bestaan.

Zondag 7 oktober | Diana F+ en Panorama workshop

Het was stralend weer! Stralend van de regen, dat dan weer wel… Maar dat mocht de pret niet drukken! Een groep analoge fans en volgelingen zat klaar voor een workshop over deze mooie dame. En gezellig was het zeker! Inclusief goede gesprekken over wat er allemaal mogelijk is met deze plastic fantastic femme fatale.

Ook Sander, de initiatiefnemer van de doorgeeflomo was van de partij. Het was zijn beurt om een weekje de Diana Mini ter hand te nemen en zijn week vast te leggen. Uiteraard kom je dan langs bij de winkel en volg je gezellig een workshop bij juf pretletterp. Ondanks het ietwat gure weer zijn we lekker de straat op gegaan en heeft iedereen heerlijk lopen schieten aan de Amsterdamse grachten. Zelf zijn we vooral benieuwd hoe alle foto’s geworden zijn!

Vrijdag 12 oktober | LomoRoadshow Eindhoven

Na Utrecht, Den Haag, Ameland, Gent en Groningen was Eindhoven de volgende stop van de LomoRoadShow! Vrijdag 12 oktober was het Klokgebouw in de lichtstad van ons. Het was een een bijzonder(e) analoge middag! Klik hier om het hele artikel te lezen en de resultaten te zien!

Zondag 14 oktober | Dubbele belichtingen en Lomography voor groentjes workshop

Een double feature, twee workshops op één dag en allebei knalvol ontzettend leergierige mensen. We gingen van start met een groep van bijna twintig personen, zelfs iemand die heeeeeeelemaal uit België kwam! Na een fikse uitleg over de vele mogelijkheden die de analoge wereld ze biedt was het tijd om zelf tekeer te gaan. En dat hebben we geweten! Gewapend met La Sardina’s zijn de dames en heren in een waterig middagzonnetje de 9 straatjes onveilig gaan maken.

De tweede workshop was net zo gezellig en ging over dubbele belichtingen. Hoe krijg je die rare effecten met geometrische onderstebovengebouwen? En hoe kan het dat je foto’s maakt van bloemen in de vorm van een kerktoren!? Op al die vragen is een antwoord gekomen en uiteraard ook hier weer een heerlijk moment van experimenteren. Als blije puppies zijn we de straat op getrokken om foto’s tegen de zon in te maken, kleurrijke effecten op te snorren en vooral heel erg veel lol te maken.

Zondag 21 oktober | Diana F+ zwart-wit workshop

1, ,2 ,3, A, B, C – the Jackson 5 zongen het jaren geleden al en dat is wat we gedaan hebben tijdens de Diana Zwart-Wit workshop – de basics doornemen. Het was een lekker internationale groep met mensen uit Canada, Schotland, en lerland en natuurlijk onder begeleiding van onze workshopgoeroe uit Duitsland: Stephan aka Mephisto19. Het was een enthousiaste groep en er werden lekker veel vragen gesteld tijdens de workshop.
Na een hele lading aan voorbeeldfoto’s, lekker veel informatie en natuurlijk het laaste vragenrondje werden de camera’s geladen en was het tijd voor een rondje dor de buurt om die rollen vol te schieten.

Zondag 28 oktober | Flits en Splits workshop

Dat goede dingen soms pas lukken als je het meerdere keren probeert dat is algemeen bekend, maar dat je met een splitzer (of gewoon met je vinger voor de helft van de lens) meerdere goede dingen tegelijk op éé foto kan krijgen dat was toch nieuw!!! En je hebt er niet eens een speciale camera voor nodig, het kan (als je een beetje creatief denkt) met allemaal! Toch kozen onze workshop kandidaten weer voluit voor de Diana (en de Diana mini) en gingen met splitzer (gekocht en zelf gemaakt) op pad om zo eigenlijk het dubbele, driedubbele of vierdubbele uit hun fotorolletje te halen. Nu was deze informatie nog niet teveel, want er werd ook nog met flitsers gespeeld. Het was dan wel een mooie winterse dag, ook met de zon op de achtergrond (of eigenlijk juist met de zon op de achtergrond!) kan je prima flitsen! Kleurenfiltertje erop en gaan ervoor!!! Nu nog maar wachten op de resultaten…

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons op Twitter en Facebook en natuurlijk met je LomoHome, bekijk filmpjes op onze Vimeo en YouTube kanalen en check bij ons in met Foursquare!

written by lgsamsterdam on 2012-11-14 #news #nl #lomography-gallery-store #amsterdam #workshops #diana #nederland #dutch #recap #oktober #nld #evenmenten

We’re fizzing with excitement to introduce our latest Kickstarter project: the Lomo’Instant Square. We’re talking about the world’s first analogue camera to produce square-format Instax pictures. It features a 95mm glass lens for super sharp photos, an advanced automatic mode that takes care of exposure, all of Lomography’s signature creative features — and a compact, foldable design. The Lomo’Instant Square has launched on Kickstarter. Come join the fun and back us on Kickstarter now to save up to 35% on the planned retail price, and scoop all sorts of extra treats. Be sure to snatch up the deals before they run out. Be there and be square!

More Interesting Articles