Schitterend Parijs in zwart/wit: De Eiffeltoren

2012-11-14

De Eiffeltoren of La Tour Eiffel is het bekendste herkenningspunt en de meest toeristische bestemming in Parijs… Het leek me gepast om de Eiffeltoren te eren met mijn Diana Mini en enkele Ilford zwart/wit filmpjes.

Ik hou van Parijs. De eerste keer dat ik Parijs bezocht, zat ik op de middelbare school en mijn mooiste herinnering was het bezoeken van de Eiffeltoren. Toen ik in verwondering naar boven keek, vroeg ik me af hoe iets zo groot kon zijn. En toen ik er op stond en naar beneden keek, vroeg ik me af hoe ik zo hoog in de lucht kon zijn. (Ik was jong en had nog niet zo veel gereisd… Het was best overweldigend!)

Toen we vorig jaar Parijs opnieuw bezochten, wist ik dat de beste manier om het silhouette van de Eiffeltoren op beeld vast te leggen met mijn camera’s en een zwart/wit rolletje zou zijn.

De “Diana Mini”: http://shop.lomography.com/diana-mini is het ultracompacte kleine zusje van de Diana F+. Met deze camera maak je soft-focus, lo-fi foto’s op 35mm en wissel je makkelijk tussen vierkant en half-formaat shots. Koop nu je eigenn Diana Mini!

written by easilydistracted on 2012-11-14 #places #black-and-white #tourist #location #eiffel-tower #iso-400 #paris #ilford-xp2 #urban-adventures #diana-mini
translated by fau

More Interesting Articles