Lomo Amigo Latoya en haar liefde voor de Lomo LC-A

2012-11-23

Iedereen kan foto’s maken, je moet het gewoon doen. Dat stelt Latoya van der Meeren, onze nieuwste Lomo Amigo. Benieuwd wat ze nog meer te vertellen heeft? Lees alles in het interview en bekijk haar prachtige snapshots.

Foto van Latoya

Naam - Latoya van der Meeren
Stad - Amsterdam
Land – Nederland
Website van Latoya

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Ik ben Latoya en sinds 3 jaar fotograaf. Wat ooit ontstond door het bij elkaar rapen van beelden op internet om mezelf tot rust te laten komen. Ik besefte daarbij dat het eigenlijk veel leuker is om zelf beelden te schieten, en dat ik daar nog relaxter van werd. Zo geschiedde. Daarnaast werk ik op dit moment mee aan een film voor Habbekrats.

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)? 
De eerste keer dat ik in aanraking kwam met Lomography was 2,5 jaar geleden toen ik de Lomo LC-A van mijn vriendje gebruikte. Ik werd licht verliefd op die camera omdat hij heel erg makkelijk en uitnodigend is om foto’s mee te maken. In vergelijking met een SLR waar je van alles moet instellen voordat er een mooie plaat uit rolt. Snapshots met de Lomo LC-A lukken eigenlijk altijd en dat is zo fantastisch aan deze camera. Je krijgt er meteen meer zelfvertrouwen van.

Credits: latoyavandermeeren

Wat is het verhaal achter jouw Lomo LC-A?
Nou, dat is inderdaad een leuk verhaal. Die eerste Lomo LC-A was van mijn toenmalige vriendje. Inmiddels is vriendje weg, en camera dus ook. Maar gelukkig kwam er een nieuw exemplaar. Ik sleepte een nieuwe opdracht binnen en tijdens het gesprek met creative director Al Moseley van 180 Amsterdam kwam de lomo ter sprake. Hij bleek er nog één te hebben die stof aan het vangen was, en die mocht ik van hem lenen want hij vond mijn werk mooi. Sindsdien schiet ik weer vrolijk in de rondte.

Kan je de Lomo LC-A in 5 woorden beschrijven?
Vriendelijk. Spelen. Liefde. Zwart. Stoer.

Wat vinden de mensen om je heen van je analoge camera en foto’s?
Mijn vrienden zijn wel gewend dat ik altijd een camera bij me hebt, en nooit iets in scène zet voor een foto. Ik schiet altijd alles direct, zonder na te denken. Iedereen vind het leuk als er toffe, rauwe, foto’s worden gemaakt. De imperfectie van de foto’s maakt ze juist knap. Als ik mijn negatieven scan en ze doorstuur naar mijn vrienden, zie ik altijd heel snel nieuwe profielfoto’s op facebook. Dat is tof.

Gebakken eieren en potjes pindakaas in een camper? Vertel!
Ik had een roadtrip georganiseerd, naar Frankrijk. Eerst was het een week, toen werd het 5 dagen, toen ineens 3 dagen en uiteindelijk zijn we 2 nachten op Camping Lievelinge
in Nederland – de leukste camping van de wereld. Camping de Lievelinge met tipi tenten, Roma caravans en boomhutten. Met 10 hippies zijn we daar naakt rond kampvuren gaan rennen en ‘s ochtends wentelteefjes gaan maken tot 16h om daarna rode wijn te gaan drinken. Ondertussen maakte ik foto’s met de lomo. Lekker makkelijk, geen knoppen en sluitertijd gekut. Iedereen mocht hem pakken en daarom lag hij ook overal. De uiteindelijke foto’s zijn niet allemaal door mij gemaakt, die seksfoto’s bijvoorbeeld niet.

Credits: latoyavandermeeren

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Moeilijke vraag, want hij is er altijd bij. Bijvoorbeeld in Berlijn waar we 40 modellen hadden. Allemaal karakters. Die foto doet me denken aan dat bijzondere moment. Dat was het begin van de zomer, en daar was de lomo gewoon bij. Yes.

Credits: latoyavandermeeren

Wat zou je graag nog willen fotograferen?
Ik wil heel graag de Route 66 afrijden met mijn vrienden. Dan moet de lomo weer mee.

Wat is je gouden tip voor toekomstige Lomo LC-A fotografen?
Je moet het gewoon doen. Dat is de enige tip die werkt. Als mensen naar het Stedelijk Museum gaan, zeggen ze wel eens: “dat kan mijn dochter ook”. Ik denk dan: doe het. Veel vrienden zeggen dat ze geen foto’s kunnen maken, maar dat is niet waar. Met de lomo kan iedereen foto’s maken.

Voor dit artikeltje heeft Latoya een selectie gemaakt van haar favoriete beelden.

Credits: latoyavandermeeren

Lomo Amigo Latoya is groot fan van de Lomo LC-A. – de enige echte snapshot camera waar iedereen toffe foto’s mee kan maken. Ook zelf aan de slag? Check de Lomo LC-A in onze online shop en maak net als Latoya zelf de meest waanzinnige creaties!

written by mrmaart on 2012-11-23 #people #lc-a #lomo-lc-a #nederland #dutch #lomoamigo #lowlands #35mm-films #latoya

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

More Interesting Articles