Grenzen verleggen met Lomography Redscale

2012-10-04

Mijn ergernis om mijn onderbelichte redscale foto’s heeft me aangemoedigd om mijn grenzen te verleggen. Blijf lezen voor mijn redscale tip :)

Credits: amytam

Al vanaf ik begon met Lomography en steeds meer analoog ging fotograferen, was ik gefascineerd door de prachtige plaatjes die worden geproduceerd door redscale film. Mijn eerste test met een Lomography Redscale 100 film was één grote teleurstelling; ik had van drie 120 filmrolletjes maar veertien foto’s die de moeite waard waren. Mijn probleem? Onderbelichting.

Onderbelicht :(

Dus ik heb een hele eenvoudige tip voor jullie – * overbelicht je redscale film een stop* . De Lomography redscale film heeft een ISO van 100 en als het een gewone film was geweest had ik met een sluitertijd van 1/125 geschoten. Omdat mijn eerste pogingen zo waren mislukt besloot ik om mijn grenzen te verleggen en heb ik een paar rolletjes p 1/60 geschoten. Ik ben erg blij met het resultaat!

Variatie van kleuren en tinten :)

In plaats van die typische rode kleuren hebben een paar van mijn foto’s een wat grijs/paarse toon of een warme mosterdgele tint. Het resulteert in een mooie reeks van kleuren die me erg doet denken aan mijn geliefde Lomography Redscale XR film!

Dus probeer je foto’s met 1 stop te overbelichten en kijk of jij ook zo blij wordt van de resultaten :)

written by amytam on 2012-10-04 #gear #tutorials #test #film #redscale #experiment #tipster #lomography #kleurvariatie #overbelichten #overbelichting
translated by s0y

More Interesting Articles