Do you know Flo? Onze nieuwste Lomo Amigo!

2012-09-04

Floor de Goede is de leukste striptekenaar van Amsterdam en omstreken. Wij zijn apetrots op onze nieuwste Lomo Amigo en diep onder de indruk van zijn analoge talent – namelijk foto’s maken! Lees hier het hele interview mét bijzonder mooie Sprocket Rocket foto’s.

Credits: flodego

Naam Floor de Goede
Stad Amsterdam
Land Nederland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Ik ben Floor en kom uit Amsterdam. Hier voel ik me fijn. Lekker thuis in mijn eigen bubbeltje. Je zou me kunnen kennen van mijn stripjes. Die maak ik nu bijna tien jaar als professioneel striptekenaar. Op dit moment werk ik nergens vast, maar ik teken vooral voor boeken, tijdschriften en kranten. Daarnaast heb ik een dagelijkse autobiografisch stripje op doyouknowflo.nl.

Mijn werkplek en een slang uit het raam

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)? 
Via onder andere de doorgeeflomo van Sander raakte ik bekend met jullie, maar ik en mijn vriend hebben ook al jaren een Fisheye camera. Iedereen is tegenwoordig zo verwend met digitale camera’s, dat je meteen moet weten hoe je foto gelukt is. Dat is precies wat Lomography zo leuk maakt. Want je weet niet hoe je foto er uit komt tot op het moment dat je de rol terug komt van het lab. Analoge foto’s zijn daarmee ook wat ‘echter’ en eigenlijk ‘authentieker’ dan digitale foto’s. Ook moet je iets meer zelf doen, meer handwerk en dat vind ik leuk.

Hoe vond je het om met de Sprocket Rocket te fotograferen en wat vonden je vrienden en fans van je analoge camera en foto’s?
De reacties van de mensen waren altijd heel leuk. Ze dachten vaak eerst dat het een speelgoedcamera was, door zijn felle blauwe kleur. Maar nadat ze zagen dat er daadwerkelijk een rolletje in zat, waren ze verbaasd. Een grappig moment was bijvoorbeeld tijdens een EK-wedstrijd. Ik zat een hele tijd met mijn camera in een hoekje te wachten totdat er iets gebeurde. Een moment waarbij iedereen hun handen in de lucht gooiden vanwege een doelpunt. Maar helaas, dat gebeurde niet. Haha.

Ik jinxde de wedstrijd door iedereen te laten juichen…

Je was zo verbaasd dat je foto’s zo goed gelukt waren?
Ja! Toen de eerste foto’s terug kwamen van het lab was ik blown away door de resultaten. Ze waren allemaal zo haarscherp! Helemaal omdat ik die doorgeeflomo foto’s gewend was. De Diana flitser die ik bij de Sprocket Rocket had zorgde ook voor goed belichte plaatjes. Daar was ik heel blij mee!

Chemdate – Diner met gerechten als GHBsoep, Dronken poefjes en ZureBek toe.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Dat is moeilijk… in Keulen heb ik een aantal foto’s gemaakt waarbij toeristen er bij kwamen staan. Dat was wel grappig. Maar ik hoop dat ik een foto heb gemaakt terwijl ik dronken was.

Credits: flodego

Wat zou je graag nog willen fotograferen?
Ik heb wel eens een foto gezien van een regenbui op afstand. Van die natuurelementen. Dat lijkt me tof om eens vast te leggen. Waarbij ik wat meer experimenteer met foto’s over elkaar schieten. Daar ga ik voorlopig nog wel even mee door.

Zou je het leuk vinden om eens een tekening te maken in een foto?
Dat heb ik wel eens gedaan, bij een foto van het Multatuli beeld.

Credits: flodego

Wat is je gouden tip voor toekomstige Sprocket Rocket fotografen?
Zorg altijd voor genoeg licht! En benader het niet als een digitale camera. Denk een klein beetje meer na voordat je een foto maakt, maar houd het wel spontaan. Je hebt uiteindelijk maar 36 foto’s op een rolletje, en het moment wil je uiteindelijk niet missen. Of koop gewoon genoeg rolletjes, dat kan natuurlijk ook.

Voor dit artikeltje heeft Flo een selectie gemaakt van zijn favoriete beelden. Bekijk zijn serie van foto’s tijdens de Gaypride, middagjes in het park en het Milkshake festival!

Credits: flodego

Lomo Amigo Flo is groot fan van de Sprocket Rocket – de eerste groothoek camera die volledig gewijd is aan de sprocket gaatjes. En met de twee draaiknoppen zijn meervoudige belichtingen gemakkelijker dan ooit! Check de Sprocket Rocket in onze Online Shop en maak net als Flo zelf de meest waanzinnige creaties!

written by mrmaart on 2012-09-04 #people #nederland #dutch #lomoamigo #flo #striptekenaar #flodego #floordegoede

We’re fizzing with excitement to introduce our latest Kickstarter project: the Lomo’Instant Square. We’re talking about the world’s first analogue camera to produce square-format Instax pictures. It features a 95mm glass lens for super sharp photos, an advanced automatic mode that takes care of exposure, all of Lomography’s signature creative features — and a compact, foldable design. The Lomo’Instant Square has launched on Kickstarter. Come join the fun and back us on Kickstarter now to save up to 35% on the planned retail price, and scoop all sorts of extra treats. Be sure to snatch up the deals before they run out. Be there and be square!

More Interesting Articles