Foto van der Graaf, Rotterdam

2012-09-25 2

Aan de rand van Rotterdam Centrum, vlakbij station Blaak en de markt zit een geweldig filmlab. Bij Foto van der Graaf kunnen ze bijna alles aan en iedereen is van harte welkom!

Foto van der Graaf in Rotterdam

Aanaloge fotografie blijkt ook een SOA te zijn… Vriendlief riep een half jaar geleden nog ‘niets voor mij, die rolletjes’, maar nu puilt zijn kast uit van de oude SLR’s, Polaroid toestellen en een verzameling aan 110 camera’s. Eigen schuld, want ik gaf hem immers een Holga Micro cadeau vlak voor we op vakantie gingen met de opmerking ‘ik scan alles wel voor je, scheelt gedoe’. Wist ik veel dat hij zoveel rollen zou verorberen dat ik wekelijks met een plastic zakje film bij het filmlab aan kom…

Dat scannen heb ik enorm voor hem over, maar het ontwikkelen kan hij ook best zelf laten doen. Helemaal nu mijn favoriete 1-uurs service (de HEMA op de Kalverstraat in Amsterdam) ter ziele is en ik in mijn thuishaven, Amsterdam, nog geen vervanging gevonden heb.

Van sterestherster kreeg ik de tip om eens bij Foto van der Graaf te kijken in Rotterdam. Dus daar zijn we afgelopen weekeind eens heen gewandeld. En wat blijkt? Nog geen tien minuten lopen bij mijn vriend vandaan! Helemaal ideaal.

RoolPaap doet een stockphotomodel na!

In de winkel is vooral aandacht voor alle producten rondom fotografie. Lenzen, hoesjes, fotolijstjes, albums, papier en handige selfservice stations waar je met je USB stick (of memory card, etc) je (digitale) foto’s af kunt drukken.
Eenmaal aan de balie vroegen we of ze ook nog ontwikkelen, en wat schetst onze enorme verbazing: niet alleen ontwikkelen ze, maar ze doen het zelf :D
HOERA! We hebben in 010 een goede en betaalbare 1-uurs service gevonden!

Kleur en crossen doen ze binnen het uur (35mm, 120 rolfilm of 110). Wil je een diafilm als dia laten ontwikkelen of heb je een zwart-wit rol, dan moet de boel wel opgestuurd worden, maar dat is bij vrijwel elk fotolab zo inmiddels. Achter de balie staan in een koelkastje leuke rollen film te chillen. Dus ook voor een kek rolletje Velvia in kleinbeeld of een Ilford 120 kun je hier terecht. Kom je vaak langs? Informeer dan eens naar de kortingskaart die ze hebben. Daarmee krijg je 20% korting op het ontwikkelen!

Dus als je in Rotterdam woont en een leuke behulpzame fotozaak zoekt die in een uur je filmpjes voor je omgezet heeft naar negatieven, dan kun je een wandelingetje naar de Meent zeker even maken!

Foto van der Graaf
Meent 36-38
3011 JL Rotterdam
010 – 4119105

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur

written by pretletterp on 2012-09-25 #places #black-and-white #developing #analogue-photography #location #nl #netherlands #cross-processing #nederland #dutch #holland #rotterdam #local-flavor #analogue-cameras #color-negatives #request #nld #ontwikkelen #regular-contributors #35mm-films #120-films #zuid-holland #fotolabs #rotjeknor #filmlab #resuested-post

2 Comments

  1. frau_inga
    frau_inga ·

    Is ook al heel lang mijn adresje! :)

  2. roolpaap
    roolpaap ·

    Haha, voor jou doe ik dat gewoon, een stockphotomodel spelen.

More Interesting Articles