Lomography op de achtergrond bij NOS op 3

2012-08-15 3

Tja, ik ben een vrouw, een gehaaid menstype die, als het even kan, wel in is voor een gebbetje. Zo ook afgelopen vrijdag toen de NOS een item op kwam nemen in mijn huiskamer. Geen enkel shot is immers compleet zonder een analoog toestel in beeld…

Nietsvermoedende NOS-meneer & Rool

Vrijdag 10 augustus zagen Rool en ik een oproepje opTwitter, of er mensen ervaring hadden met Coursera. Dat hebben we allebei (ik heb Sociology 101 en Sci-fi and Fantasy in literature gevolgd, hij Game Theory en Human – AI interaction) en of de NOS dan mocht komen filmen bij ons thuis, met een interviewtje.

Ja hoor gezellig! Nu ben ik amper vijf dagen uit het ziekenhuis ontslagen, dus al snel besloten Rool en ik dat hij vooral lekker op de buis moet, en ik niet. Maar ja, ik ben wel een beetje een gehaaide vrouw en ik wil geen enkele kans onbenut laten om mijn passies (stiekem) te delen met de buitenwereld.

Zo ontstond ons hilarische plan om op de achtergrond van waar de NOS zou gaan schieten een paar analoge toestellen neer te zetten, en ook nog wat van mijn haakwerkjes in beeld te schuiven. Gewoon, voor de lol.

Volgens mij hebben de NOS-mannen niet eens doorgehad wat er op de bijzettafel stond. Je ziet een ouderwetse vergroter, een Petri FTX en een Lubitel 2 in beeld! Er is een plurkenmonster in de vergroter geklommen en op de Petri leunt een gehaakte eenhoorn… Hihihi.

Stiekem een klein beetje Lomography op de NOS ;)

Het artikel en filmpje zijn hier te vinden.

Overigens kan ik iedereen Coursera aanraden! Gratis en voor niets volg je colleges die gegeven worden op vooraanstaande Amerikaanse universiteiten. Het enige dat het je wel kost is tijd en moeite, maar dat kost kennisverbreding altijd wel.

written by pretletterp on 2012-08-15 #news #camera #lubitel #accessories #photographer #product-placement #nl #lomo #netherlands #nederland #dutch #holland #news #petri #analogue-cameras #coverage #lachen #nld #nos #nieuws #achtergrond #huiskamer #stiekem #nederland-3 #coursera #vergroter #lollig #haakwerkjes #eenhoorn

3 Comments

 1. roolpaap
  roolpaap ·

  En dan heb ik ook nog eens mijn Urban Photo Collective shirt aan!

 2. pretletterp
  pretletterp ·

  Ja! Nog een UPC shirt ook, wij heersen in sluipreclame!

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  hehehehe

More Interesting Articles