DOK Gent is the place to be(lgië)

2012-07-31

YEAH! DOK Gent in België: wat een te gek terrein en wat hangt er een relaxte sfeer! DOK heeft vorig jaar de deuren geopend en is dé ontmoetingsplek geworden voor creatieve Gentenaren: een platform voor creativiteit, discussies en ideeën – en een lekker pintje, uiteraard.

Credits: mrmaart

DOK bestaat uit een mega groot verlaten terrein aan het water, ooit een Gentse Oude Dok. Een grote open loods, gebouwen, een oude vrachtwagen, expo’s, een skateramp, een strand, gepimpte caravans, een moestuin: deze Lomo Locatie vraagt er om gefotografeerd te worden!

Credits: mrmaart

Met de LomoRoadShow zijn wij bij DOK Gent geweest. Samen met een grote groep Gentenaren hebben wij een superleuke analoge middag gehad: de deelnemers zijn fanatiek op jacht geweest voor de Lomography Scavenger Hunt over het gehele terrein. Meer over deze dag lees je hier.

Maar terug naar de locatie zelf – DOK heeft veel te bieden, waardoor het een populaire ontmoetingsplek is geworden voor iedereen, jong en oud. De kernwoorden van DOK zijn dan ook: samenwerking, ontmoeting, experiment en participatie. Er worden verschillende activiteiten aangeboden. Naast de regelmatige feestjes zijn er meer dingen, die ik graag met jullie deel:

De rijdende doe-het-zelf keuken
Dit is geniaal. Er zijn een aantal winkelkarretjes omgebouwd tot een complete keuken. Inclusief barbeque, gasvuurtjes, wok, kruiden, vergiet, pannen, afwasmiddel en sponsjes. Koken wat je maar wil, waar je maar wil, wanneer je maar wil!

Credits: mrmaart

Dokmarkt
Marktjes afstruinen, wie houdt er niet van! De overdekte DOKmarkt wordt iedere zondag volgestouwd met rommel, eten, huisgemaakte spullen en kunst. Hoe? Iedereen is vrij om een koffer met spulletjes mee te nemen en op deze manier uit te zetten – eigenlijk is het dus een koffermarkt!

Dokmoestuin
Er wordt getuinierd op het terrein! Tuiniers, ingenieurs, knutselaars en timmermannen zijn allemaal welkom. Er wordt samen gewerkt op een gemeenschappelijk stuk grond – of eigenlijk puinzakken, containers en andere recycle materiaal. Help een handje mee en proef van de oogst!

Credits: mrmaart

Inspiratie gekregen? DOK staat altijd open voor ideeën, projecten, organisaties, collectieven en individuen. Dus heb jij een tof event, kunstwerk, deejayset of wat dan ook dat je wil delen? Schroom je niet om contact met ze op te nemen!

Dus, lieve lomografen, beloof me dat als je naar Gent gaat zeker een kijkje gaat nemen bij DOK – en deel jouw ervaringen met me! Als ik in Gent zou wonen, zou ik er in ieder geval wekelijks chillen..

Meer informatie over DOK is te vinden op hun website.

written by anna-lomo on 2012-07-31 #places #art #gent #location #netherlands #belgie #lomoroadshow #art-and-culture #benelux #creatief #lrs #dok #lomo-locatie

More Interesting Articles