Maximaal LomoRoadShow feest tijdens MadNes 2012

2012-07-24

Net als in 2011 was Lomography wederom vertegenwoordigd op het MadNes festival, en hoe! Het hele Nederlandse Lomography team reisde met de LomoRoadShow bus af naar Ameland voor een weekend lang lomograferen en feest vieren. Hoog tijd voor een terugblik!

Credits: mrmaart

Vrijdagochtend 30 juni 08:00h, meeting met fritssi, joers en anna-lomo bij de Lomography Gallery Store Amsterdam om de grote groene LomoRoadShow bus in te pakken. Het was vroeg, maar we hadden er zin in! Na een klein gevalletje van ‘oh, ik ben de sleutel vergeten en moet ff terug naar huis’, konden we om 09:00h toch echt beginnen en waren we klaar voor MadNes 2012.

Net als vorig jaar maakte we deel uit van het grote festivalprogramma van MadNes. Maar deze XL editie van de LomoRoadShow betekende een grotere en bredere programmering. Met workshops voor de La Sardina, de LomoKino en natuurlijk de Diana F++, maar ook een hilarische La Sardina Scavenger Hunt én een hele bijzondere versie van de LomoMatrix aka Mega Matrix.

Vrijdagavond 30 juni, na een lange rit naar Ameland, kwamen we aan op het strand bij Nes en stond GJ van MadNes ons al op te wachten met zijn trekker. De bus moest het strand op, en daar hadden we wat 4×4 handjes bij nodig.

Na wat ingraafacties en rondjes over het strand stonden we geparkeerd en begonnen we met uitpakken van de bus. Tafeltje met stoeltjes naar buiten, mooie vlaggenstok voor de LomoRoadShow vlag….

….en een classic achterbak-verkoop-actie van Miss_Madri en s0y waar de MadNes crowd hun analoge camera’s konden bij vullen met verse nieuwe films. De LomoRoadShow kon beginnen!

Credits: mrmaart

Op jacht naar snorren, sunscreen art en brakke harry’s

Zaterdagochtend begon ons LomoRoadShowprogramma voor de echte avonturiers op MadNes met de La Sardina MadNes Scavenger Hunt! Op jacht?! Ja precies, wij hadden een goeie lijst met verschillende uitdagingen opgesteld waar per opdracht flinke punten konden worden verdiend! Met de La Sardina op stap konden de deelnemers met het grote avontuur beginnen. Bij de Scavenger Hunt gaat het er om deze uitdagingen vast te leggen. Voorbeeld hiervan is de Sunscreen Art – ga los met je zonnebrand en wees de Andy Warhol van het strand. De classis meesterwerken cashen 10 punten! Je begrijpt het, de MadNes hunters moesten dus een foto maken met hun La Sardina van hun sunscreen art. Degene met de meeste punten ontvangt van ons een heel vet Lomography prijzenpakket. Check hier de de opdrachtenlijst nog een keer én ontdek wie deze jacht gewonnen heeft!

 1. Meet&Greet – maak een foto met een MadNes bandlid en scoor 5 punten. 10 punten als je hun instrument mag vasthouden :p!
 2. Shoot the bird – meeuwen all over the place. Zet ze op de foto en cash 2 punten per vogel. TIP: doubles = double price!
 3. Act like a German – want wat doen die Duitsers op ons Nederlandse strand altijd? Juist, kuilen graven. Graaf jezelf in en laat het door iemand vastleggen. 15 punten!
 4. Caught in the act – hoe kut is het als je gesnapt wordt met een pleerol op de camping. We kennen het allemaal. Leg die buurman van je vast terwijl hij in hoge nood een sprintje trekt. 10 punten!
 5. Sunscreen art – ga los met je zonnebrand en wees de Andy Warhol van het strand. Classic meesterwerken cashen 10 punten!
 6. Yoga Poga – dauw trappen in de vroege morgen met Yoga Poga op het strand. Catch die pose en voel je buddha. 10 punten voor een fraaie Yoga shot!
 7. Flip-flop rumble – MadNes = surfen = flipflops. Verzamel zoveel mogelijk slippers en hark 1 punt per stuk binnen op je foto. Kaachiiiiing!
 8. Beachwear-swap – en dan bedoelen we dus mannen in bikini en chicks in shorts. Je weet wat we bedoelen. Swap die outfits en maak een omgekeerd portret. 10 punten per geswitcht koppel!
 9. Als een vis in ‘t water – de La Sardina stinkt gelukkig niet naar vis, maar die kleine units zwemmen hier op MadNes wel rond. Zoek een vis in de breedste zin van het woord en SNAPshot that motherf*cker!
 10. Biermeister – het blijft een festival en dat betekent pilsjes to the max. Uit hoeveel biertjes kan jij in 1 teug drinken? Show us en cash 10 punten! TIP: fonteintjes werken meesterlijk…
 11. Glow in the dark – we love lightpainting. Maak ’s nachts een prachtig kunstwerk dat MadNes illustreert. Een wave, een surfplank, een ramp – whatever! Teken het en cash 20 punten.
 12. Crowdsurf the Sardina – en jezelf natuurlijk. Heb jij de balls om mét La Sardina boven het publiek uit te stijgen? Schiet jezelf in your face en cash 30 punten. 10 BONUSpunten voor opblaasboot of andere vervoersmiddelen.
 13. Pillow fight – rossen met die veren! Verzamel zoveel mogelijk deelnemers en start the war. 2 punt per kussen-warrior op de foto.
 14. Sky is the limit – neem je Sardina mee naar grote hoogte en leg het festival vast in helikopter view. 10 punten voor de pilot!
 15. Brak als een tientje – maak misbruik van de brakke harry’s in de vroege ochtend en scoor 5 punten per kater. 5 extra punten als ze stug doorgaan met zuipen.
 16. Sunny MadNes – correct die sunnies en zet er zoveel mogelijk op je harses. 2 punten per zonnebril!
 17. Snorrie-borries – snorrrrrr – getekend of the real deal. Hoe groter hoe beter! 5 punten per mustache.

Ohohoh, wat was het hilarisch om al die MadNes-gangers heerlijk fanatiek met hun La Sardina in de hand zien rond te zien lopen. We hebben de resultaten de Scavenger Hunt van Dr. Lab ontvangen en rolden letterlijk over de grond van het lachen bij het bekijken van de foto’s. Al jullie beelden waren te gek, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. Met in totaal 152 punten is dat geworden:

Ijoya van Gemert

Ijoya, jij krijgt van ons een Lomography Prijzenpakket met daarin:

De grootste uitdaging van deze Scavenger Hunt voor maar liefst 30 punten was Crowdsurf the Sardina – precies, crowdsurfend een foto van jezelf maken. En jahoor, het is 2 mensen gelukt: Ijoya en het tweetal Tineke en Esther. Heel cool meiden!

Crowdsurfin’ de La Sardina

Waar strand is, is zon. Waar zon is, zijn zonnebrillen! Opdracht voor de Scavenger Hunters was om zoveel mogelijk zonnebrillen op één hoofd te verzamelen. Hetzelfde geldt voor slippers, ook deze werden fanatiek verzameld voor de hunt. De resultaten zijn geweldig geworden:

Slippers en zonnebrillen all over the place!

Snorren, ze zijn op een of andere manier niet weg te denken op een festival. Zo ook bij deze MadNes Scavenger Hunt! Voor elke mustache konden de deelnemers 5 punten verdienen, en dat deden ze!

Snorrieborries

Ook kunnen we het niet laten even een shout-out te geven aan het tweetal Shayenne en Thijs voor deze foto!

De koningin van de 120 camera’s

Vlak nadat de hunters vertrokken kwamen de eerste deelnemers voor de Diana F+ workshop+ en kon de populairste workshop aller tijden beginnen. Onze vaste workshopman Stephan, met 3 camera’s om zijn nek, was er helemaal klaar voor.

Credits: mrmaart

Veel deelnemers waren nog niet bekend met Lomography en de Diana F+ camera+, dus was het een grote uitdaging om op pad te gaan en zelf te ontdekken hoe het is om met de koningin van de middenformaat camera’s te schieten.

Analoge tekeningen

Dat het MadNes publiek creatief is en zin heeft om actief aan de slag te gaan is geen geheim, en daarom waren wij op zoek naar geheime tekentalentjes. Met een groot lomo tekenboek zijn een aantal tekenaars de uitdaging aan gegaan om de mooiste tekening te maken. Dit waren de inzendingen:

De tekening van Cecile Hooijdonk vonden wij unaniem de allermooiste, en daarmee heeft zij de La Sardina capri gewonnen!

Tekening van Cecile Hooijdonk

Foto’s maken met een blikje sardientjes

De La Sardina workshop was het laatste programmaonderdeel van de LomoRoadShow zaterdag. Wederom een groepje enthousiaste lomografen in spé stonden te popelen om het sardientje uit te proberen. Na wat handige tips en tricks van Stephan gingen ze op pad. Kijk ze shinen!

Credits: mrmaart

3,2,1 en actie! De LomoKino Workshop

Zondagochtend fikten we letterlijk onze tent uit en kon de laatste dag op Ameland beginnen. Deze dag stond in het teken van de LomoKino én als klap op de vuurpijl – de Mega LomoMatrix. Voor de LomoKino workshop hadden we besloten om met alle deelnemers samen één grote film te schieten van MadNes. Dus met 11 gevulde LomoKino camera’s 11 scènes maken en die als 1 geheel te monteren. Benieuwd naar het resultaat? Voila!

Deze film is mede mogelijk gemaakt door de lomografen: Rosanne, Marlies, Maaike, Nienke, Ruud, Siri, Bart, Jildau, Simone, Sun en Marie. Dank voor jullie te gekke camerawerk!

De Mega LomoMatrix

Tot slot als klap op de vuurpijl het verhaal van de Mega LomoMatrix. Zoals jullie misschien allemaal al weten zijn we maanden bezig geweest met de bouw en test van de allergrootste en meest technische LomoMatrix ooit gemaakt. Een analoog experiment waarbij we 15 camera’s met één beweging synchroon af laten gaan. Een bizar en heel spannend plan waarbij moeite nog kosten werden bespaard in de voorbereiding.

Tijdens het MadNes festival hebben we met een heleboel mensen de Mega LomoMatrix daadwerklijk uitgevoerd. De grote Lomo detonator stond aan de rand van de cirkel. 15 La Sardina camera’s stonden op de centimeter nauwkeurig in een cirkel en waren gekoppeld met 10m draadontspanners aan de detonator. Na twee testshots waren we klaar voor het echte werk. Naast Jeroen die met Mr. Nest-y uiteraard mee deed, waren er nog meer hele leuke mensen die een toffe ‘move’ maakten voor de film.

Credits: mrmaart

Het uitzoek- en editwerk van de Mega Film was een flinke klus, en daar hebben Lomo Amigos Sjaak en Nout ons ontzettend fijn mee geholpen. Benieuwd naar het resultaat? Voila!

We willen in ieder geval alvast iedereen hartelijk danken voor het mee helpen aan dit bijzondere experiment. De kist is ready to go, en dus zullen we in de nabije toekomst wederom een Mega LomoMatrix gaan uitvoeren met lomografen die dit leuk vinden. Houd dit magazine in de gaten voor alle updates hieromtrent.

Het was een te gek weekend en we hopen dat de LomoRoadShow volgend jaar weer naar Ameland mag komen! Fingers crossed :). Eerst naar Gent op zaterdag 28 juli en naar Groningen op 11 augustus!

Credits: mrmaart

written by mrmaart on 2012-07-24 #news #videos #festival #summer #sun #strand #beach #nederland #dutch #ameland #surfen #lomomatrix #lomoroadshow #nes #madnes #megamatrix #mega-lomomatrix

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

More Interesting Articles