ET aan Burum!

2012-06-08

Een spacy surprise op het Friese platteland: sattelietstaion het Grote Oor in Kollumerland.

Credits: stratski

Een tijdje terug waren mijn vent en ik aan het fietsen door het noorden van Nederland. Niets opmerkelijks verder, gewoon een stukkie fietsen in de zon langs een heleboel koeien en schapen.

Credits: stratski

Maar wacht eens, wat is dat daar? Aan de horizon kwamen een aantal rare schijfvormige dingen in zicht. Wat zou dat nu weer zijn, dachten we, en we besloten het eens van dichtbij te gaan bekijken. Na wat langs verschillende weggetjes te hebben gedwaald kwamen we uiteindelijk dichter in de buurt. Daar, in the middel of nowhere, stonden we voor een hele kudde enorme sattelietschotels. Het had iets surrealistisch, die schotels zo in een weiland. Het had wel wat, die witte schijven tegen de blauwe lucht.

Credits: stratski

Maar wat zou het zijn? Een afdeling van de geheime dienst, belast met het afluisteren van vijandelijke sattelieten? Of juist met het afluisteren van onze eigen telefoontjes en Google-zoektermen? Een onderzoeksstation op zoek naar buitenaards leven?

Thuisgekomen bracht Google al snel uitkomst. Er bleek weinig mysterieus aan te zijn: het is een grondstation voor sattelietcommunicatie. ‘It Greate Ear’ wordt het genoemd (Fries voor het Grote Oor maar dat hadden jullie vast al wel begrepen). Een mooie naam voor een onverwachte maar leuke ontdekking in het hoge noorden.

Credits: stratski

written by stratski on 2012-06-08 #places #location #select-type-of-location #escape-from-the-city #ruimte-sattelietschotel-burum-kollumerland-spacy

More Interesting Articles