Oldskool sprookjes in zwart-wit!

2012-05-17

Op mijn 7e moest ik een werkstuk mét spreekbeurt maken. De andere kinderen in mijn klas hielden het lekker veilig bij cavia’s, paarden of raceauto’s. Ik was meer van de dromerige zaken en koos voor een onderdeel van een pretpark. 24 jaar later kies ik nog steeds vol overgave voor het Sprookjesbos van de Efteling!

Langnek – Foto van PretletterP

In 1952 gingen Anton Pieck en Peter Reijnders de uitdaging aan om van een sportpark met wat speeltoestellen een heus sprookjesbos te maken. Anton was de creatieve geest die de sprookjes ontwierp en Peter vertaalde de ontwerpen naar haalbare en technisch hoogstaande attracties. Samen hebben deze 2 mannen de basis gelegd voor een park dat nog altijd het meest bekend is door zijn dromerige, lieve en soms ook ietwat enge (ik scheet pullen voor Draak Lichtgeraakt) sprookjesbos.

Draak Lichtgeraakt – Foto’s van PretletterP

Als klein kind was het Sprookjesbos het enige in het pretpark dat ik ‘mocht’ doen (pas rond mijn 9e was ik lang genoeg om in alle ‘enge’ attracties te mogen). Er is in de fotoalbums bij mijn ouders eigenlijk vanaf mijn geboorte wel een foto te vinden van mij bij een zingende paddestoel of een vol verwondering kijkende kleuterversie van mij bij de Rode Schoentjes.

Credits: pretletterp

In de winter van 2012 ben ik met mijn camera’s en wat vrienden naar de Efteling gegaan (ik probeer eens in de twee jaar te gaan, een soort hang naar nostalgie) en dit keer was ik gewapend met een zwart-witrol Kodak TX400 in mijn LC-A+. Specifiek bedoeld voor het sprookjesbos! Wat is er mooier dan de illustraties van Anton Pieck lekker ouderwetsch in monochroom vast te leggen?

Credits: pretletterp

Mijn innerlijke zesjarige had wederom een prachtige dag, al was het koud en guur en regende het een beetje. Na het ontwikkelen en inscannen van de film kwamen er prachtige foto’s te voorschijn!

Credits: pretletterp

Ik hjeb wel meer gedaan dan alleen in het sprookjesbos rondlopen, inmiddels ben ik immers allang de 1 meter en 10 centimeter voorbij! En meer foto’s van een winters dagje Efteling zijn hier te vinden. Niet alleen in zwart-wit maar ook een paar Spinner foto’s en wat Diana Mini kiekjes!

Website van de Efteling

written by pretletterp on 2012-05-17 #places #black-and-white #location #nl #netherlands #dutch #holland #efteling #grimm #request #nederlands #requested-post #nld #andersen #hollands #art-and-culture #sprookjes #kaatsheuvel #regular-contributors #sprookjesbos #anton-pieck #verzoeknummer

More Interesting Articles