Week 8: Willem en de DoorgeefLomo

2012-05-07

Willem van Walsem studeert aan de VU, spreekt zes talen waaronder Chinees en houdt van feestjes met mooie mensen. Met een blauw-zwarte Diana Mini fotografeerde hij een week lang zijn leven, van de Dam tot Schiphol.

Credits: doorgeeflomo

Willem van Walsem (1992) studeert International Business Administration aan de Vrije Universiteit, is een talenwonder en houdt van uitgaan, bij voorkeur op feestjes waar mooie mensen komen. In maart was hij de 200ste fan van de Facebook-pagina van de DoorgeefLomo – op het moment van schrijven is dat aantal verdriedubbeld – en daarom mocht hij een week lang met het cameraatje aan de haal. “Opvallend veel mensen dachten dat ik een hipster met een speelgoedcamera was.”

Credits: doorgeeflomo

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo eruit?
Het was een drukke week; ik begon aan een nieuwe bijbaan op Schiphol, waarvoor ik ’s ochtends om vijf uur op moest staan, en verder was mijn agenda volgepland met afspraken. Aan het einde van de week was ik kapot!

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Overal: werk, universiteit, verjaardagen, met uitgaan, naar de bios, naar de stad op de eerste mooie dag van het jaar, echt overal. Behalve naar de wc.

Credits: doorgeeflomo

Hoe ging je te werk en wat wilde je per se fotograferen?
Ik wilde het niet al teveel voorbereiden, om het nog enigszins spontaan te laten lijken.

Wat voor reacties kreeg je?
Iedereen was heel geïnteresseerd. Opvallend veel mensen dachten dat ik een hipster met een speelgoedcamera om mijn nek was, haha. Maar als ik het project uitlegde was men altijd positief.

Credits: doorgeeflomo

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Het Rummikub-moment onder werktijd. Juist omdat iedereen zo enthousiast was over die foto en we met z’n allen hadden bedacht hoe we er iets leuks van konden maken. Helaas pakte die foto nogal onscherp uit en heeft hij de selectie niet gehaald.

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van de zeven geselecteerde foto’s zelf de leukste?
De foto waarop ik mijn huisgenoot Koen en zijn vriendje Maik ‘betrap’ in bed. Dat was een spontane foto, wat je ook wel kan zien aan hun gezichtsuitdrukkingen.

Credits: doorgeeflomo

Wat ging er mis?
Het was vaak somber weer en daarom heb ik veel foto’s ’s avonds en binnen gemaakt, waardoor de kans op mislukken groter was. Ik ben allang blij dat ze niet allemaal mislukt zijn, uiteindelijk vind ik de zeven geselecteerde foto’s wel erg leuk geworden.

Heb je je iets aangetrokken van de 10 gouden regels van de Lomografie?
Ik heb ze steeds in mijn achterhoofd gehouden en geprobeerd toe te passen, vooral regel 4: ‘schiet vanuit de losse pols’ – een prima excuus voor alle foto’s die mislukt zijn.

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Ontzettend leuk; ik ‘like’ niet zomaar elke Facebook-pagina, dus dat geeft wel aan hoe leuk ik het vind.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Het is prima geregeld en een topidee, dus veel plezier ermee!

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

De voorgaande DoorgeefLomografen

Week 1: COC-medewerker en dj Geert-Jan Edelenbosch
Week 2: Striptekenaar Floor de Goede
Week 3: Barkeeper en feestbeest Daniël de Voer
Week 4: Columnist en ‘international superstar’ Jelle Klerx
Week 5: Culticoon en kunstenaar Martin C de Waal
Week 6: Mediamatic-medewerker en dj Inssaf Uarichi
Week 7: Ralph Lauren-medewerker en stoeipoes Jimmy Meyvogel
Volgende week is de DoorgeefLomo bij fotograaf Jasper Groen

written by doorgeeflomo on 2012-05-07 #lifestyle #amsterdam #diana-mini #willem #doorgeeflomo #week-8

Like what you see? Click here for more inspiring, festive articles on our Happy Holidays page. There you can enter an awesome competition to win a Lomography Hamper, take a fun quiz, and find all the latest daily deals!

More Interesting Articles