Week 5: Martin C en de DoorgeefLomo

2012-04-16

Martin C de Waal is culticoon, kunstenaar, dj, vj en party-organisator van Italo Elite en Disco Total. Met een blauw-zwarte Diana Mini fotografeerde hij een week lang zijn leven, van antipoepactie op de Nieuwmarkt tot vintagewinkel aan de Nieuwezijds. “Tophit!”

Credits: doorgeeflomo

Martin C de Waal (“1853”) alias Martin Duvall was de vijfde tijdelijke eigenaar van de DoorgeefLomo. Als dj, vj en organisator van Italo Elite en Disco Total is hij de publiekslieveling van het Amsterdamse nachtleven, maar bovenal kunstenaar. “Bijna alles is leuk door de lens van een Lomo!”

Credits: doorgeeflomo

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo eruit?
Het was de juiste week voor de DoorgeefLomo; een week van uitersten. Zowel de dag als de nacht werden evenwichtig vereeuwigd door het lensje van de Lomo.

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Van hysterie naar werk, werk, werk, hysterie, hysterie, etcetera. Ik ging langs bij de Gouden Kabouters in Paradiso, werkte mijn fantastische nieuwe stagiair Leendert Voice in en had een bespreking met dj Aroy Dee van Disco Total, die trots zijn laatste 12-inch toonde: zijn nieuwe baby girl! Verder model Ruben van Schalm in die Natur, mijn eigen feest Disco Total in de Club Up, draaien op Super Sissy in Alkmaar en de heropening van Bij Ons Vintage. Meine gute, wat een Woche!

Credits: doorgeeflomo

Hoe ging je te werk, wat wilde je per se fotograferen?
Alles werd vastgelegd. Uiteindelijk zijn er alleen dagfoto’s te zien – ik had natuurlijk mijn assistent de camera moeten laten instellen, want de sluitertijdknop stond immer op de dagstand. Mijn nachtleven blijft voor jullie dus een mysterie. Het enige wat erop zit, is zelf mijn feesten te bezoeken. Doen we het samen nog eens live over.

Wat voor reacties kreeg je?
Meestal gaf ik ze daar geen gelegenheid voor: en dóór! Soms was men verbaasd: “Hé, jij bent toch altijd zélf degene die gefotografeerd wordt?”

Heb je je iets aangetrokken van de 10 gouden regels van de lomografie?
Regels?

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van de 7 geselecteerde foto’s zelf de leukste?
Die van dj Aroy Dee met dochter. Ze is mooi als een popje. En er kwam geen geluid uit, dus mijn allergie voor kinderen speelde niet op.

Wat ging er mis?
In de hysterie van het moment was ik vergeten dat er dus een paar knoppen op dat cameraatje zitten, waar je aan moet draaien of op moet drukken. Daardoor zijn alle binnenfoto’s, vooral op de feestjes waar ik die week draaide, faliekant mislukt. En het leeuwendeel van mijn leven speelt zich nota bene in het donker af. Meine gute.

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Prima deluxe!

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Het eindigt altijd op een pompstation in de provincie en dat was nu ook zo. Op de terugweg van Super Sissy naar mijn vertrouwde Amsterdam stond ik de ramen van de auto te zemen bij een pompstation in Alkmaar. The glamour! Maar ook die foto is mislukt.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Lees de gebruiksaanwijzing.

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

De voorgaande DoorgeefLomografen

Week 1: COC-medewerker en dj Geert-Jan Edelenbosch
Week 2: Striptekenaar Floor de Goede
Week 3: Barkeeper en feestbeest Daniël de Voer
Week 4: Columnist en ‘international superstar’ Jelle Klerx
Volgende week is de DoorgeefLomo bij Mediamatic-medewerker en dj Inssaf Uariachi

written by doorgeeflomo on 2012-04-16 #lifestyle #dj #amsterdam #doorgeeflomo #kunstenaar #martin-c-de-waal

More Interesting Articles