Eén dag, één verlopen rolletje, 38 foto's en een kapotte camera

6

Ik begon de dag met een verlopen rolletje en een mooie DDR-camera en eindigde met 38 foto’s, kapotte film, een defecte camera en een hele hoop schroefjes. Een mooie weekenddag uit het leven van desibel.

Ik heb een zonnige weekenddag gekozen om met één camera en één rolletje vast te leggen. Ik had nog een flink verlopen HEMA-rolletje liggen en als partner in crime mijn mooie 3-euro-kringloop-aanwinst: de Beirette VSN. Een mooie DDR-camera (mét trotse DDR-inscriptie), die voor aardig wat happy accidents heeft gezorgd.

Nou, de camera is geladen en ik ben klaar om de dag vast te leggen. Eerst maar het vriendje wakker maken en een ontbijtje voor hem maken voordat hij naar z’n werk gaat. Deze luxe krijgt hij alleen maar in het weekend hoor ;).

Vervolgens de balkondeuren opengegooid en in het zonnetje gaan zitten; beetje ontbijten, koffie drinken, katjes knuffelen en tussendoor een beetje studeren… Maar dat is helemaal geen straf met zulk lekker weer!

Bloemetjes water geven (woah action shot!) en een beetje stofzuigen met Henri.

Vriendje is klaar met werken dus gaan we samen genieten van de zon in het park! Eerst het oude brood aan de eendjes en duiven voeren.

(Hier begon mevrouw Beirette een beetje moeilijk te doen…)

We zijn naar het Rembrandtpark gelopen waar fotogenieke en goede klimbomen staan!

Er is een dierentuin met de allerliefste geitjes en de allerlelijkste kippen op aarde!

Thuis nog even de afwas gedaan en de buren begluurd.

En dan is het tijd om weer wat te studeren… Met een kopje thee achter de computer (gelukkig is de foto onscherp, maar dat is inderdaad Britney Spears).

Als studie-ontwijkend gedrag deze ramen schoon gemaakt (werd tijd?) en nieuwe gordijnen opgehangen.

Boodschappen gedaan en daarna wat oude fotorolletjes gescand.

Foto-inception! Een scan van een negatief van een foto van een scan van een negatief van een foto…

En het is alweer tijd om te gaan slapen; nog een mooi shot van nachtlampje Pikachu en het avontuur is weer voorbij! Hoewel…

Tja, een kringloopcamera blijft altijd een groot avontuur. Het terugdraaisysteem blijkt het te hebben begeven, de spoel brak af en het rolletje wilde geen kant meer op. Zelfs na de camera compleet open te hebben gescroefd bleef het rolletje steevast zitten. De arme Beirette is uiteindelijk in de doka opengebroken, het rolletje aan flarden geknipt…maar de foto’s zijn gered!

De overbelichting en krassen neem ik maar al te graag voor lief. Zorgt toch voor wat mooie abstracte kunst:

“Vliegende duif in gescheurd negatief”

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de 1 dag, 1 rolletje en 36 foto's wedstrijd. Lijkt het je ook leuk en spanend om een dag uit jouw leven van begin tot eind vast te leggen op 36 foto’s en dit te beschrijven in een grappig lifestyle artikel? Doe dan mee en maak kans op hele fijne prijzen!

written by desibel on 2012-04-11 #lifestyle #netherlands #day-in-the-life #nederland #beirette #requested #nld #wedstrijd #1-rolletje #1-dag #een-dag

6 Comments

 1. pinkpix
  pinkpix ·

  Awww, die geitjes! En Henri :)

 2. stratski
  stratski ·

  O nee! En het was zo'n fraai cameraatje... Is ie nog te redden?

 3. desibel
  desibel ·

  Helaas niet meer te redden, maar wel leuk om compleet uit elkaar te halen!

 4. robobol
  robobol ·

  Erg leuk! Vooral Henri!

 5. desibel
  desibel ·

  @robobol Bedankt! Ik ♥ mijn Henri, beste huishoudaankoop ooit!

 6. esradede
  esradede ·

  R.I.P.

More Interesting Articles