Goeie La Sardina dingen met de LomoAmigo's Good Things

De Haarlemse band Good Things heeft er een nieuw lid bij: de La Sardina! Ze namen hem overal mee naar toe en legden alles vast. Van repetities tot chillsessies.

Studiovoer bier en frikandellen halen

Naam: Good Things
Stad: Haarlem
Land: Nederland

Stel je eens netjes voor aan de community. Waar kennen we jullie van?
Wij zijn Good Things, een 4-koppige poppunk band uit Haarlem, Nederland. Misschien kennen jullie van onze eerste single en videoclip Far From Home, of van vorige bands waar wij in hebben gespeeld (Chapter January, Since I Am). Good Things bestaat uit Mick (21) op zang en gitaar, Nick (22) op zang en gitaar, Wijnand (24) op zang en bass en Sal (21) op drums.

Mick, Wijnand, Sal, Nick

Wat doen jullie in het dagelijks leven naast muziek maken?
In het dagelijks leven zijn we studenten en hardwerkende twintigers. Nick volgt een opleiding Muziekcompositie en –productie en Sal studeert Music Management, niet heel vervelend voor onze band! Wijnand heeft een eigen filmproductiebedrijf en ook Mick werkt graag met film en video. Op het moment dat we met de band samen zijn is het één groot feest met onderbroekenlol, domme grappen, bier en veel muziek maken.

Schieten jullie ook videomateriaal voor de band?
Ja, we zijn bezig met het schieten van video-diary’s en documentaires. We zijn op dit moment heel veel materiaal aan het schieten om daar vervolgens iets leuks mee te doen. We willen over een tijdje, als de EP is uitgebracht, een documentaire uitbrengen waarin we onszelf voorstellen. Het wordt een korte documentaire met een introductie, interviews, hoe de band is opgebouwd, hoe we repeteren en alle andere dingen die we meemaken. Tijdens het filmen is ook de La Sardina vastgelegd, zoals je kunt zien in onze teaser.

Over de EP gesproken, wanneer komt die uit?
De datum is uitgesteld naar de zomer. In eerste instantie zou de EP afgelopen december uitkomen, maar door drukte met onze studies lukte dat echt niet. In de eerste week van januari hebben we een week lang kunnen opnemen, maar daarna begonnen er steeds meer bandleden uit te vallen door blessures en daar zitten we nu nog steeds mee. Dat is een behoorlijke tegenvaller. We hebben besloten er de tijd voor te nemen en een goede plaat af te leveren waar we zelf achter staan. We willen het niet afraffelen dus we richten ons nu op de zomer.

Jullie hebben een La Sardina camera meegenomen. Hoe was dat?
Het was heel leuk! Het is een onmisbaar item geworden. Bij elke repetitie en chillsessie is en hoort hij erbij. We zouden hem eigenlijk een naam moeten geven! Hij was altijd van de partij, want stel nou dat je een geweldig moment hebt en je hebt ‘m niet bij je. Weg moment en geen foto = balen. Mick heeft hem daarom nu altijd standaard in zijn tas zitten!

Credits: goodthings

Hij is dus echt ‘part of the group’ geworden. Hoe vonden jullie de spanning van het analoge schieten?
Mick heeft al eerder met de Diana F+ geschoten en dat vond hij al geweldig. Het is veel leuker dan digitaal omdat het een bepaald karakter heeft. Dat karakter kan je met digitaal misschien wel nabootsen, maar het is niet hetzelfde. Daarom vind Mick analoog veel toffer. Nick was net gewend aan digitaal fotograferen, dus moest in het begin erg wennen. Vooral omdat je vooraf niet weet of de foto gelukt is.

Wat voor reacties kregen jullie van de mensen om je heen?
Heel veel mensen zeiden: “hey, dat lijkt wel op een blikje met sardientjes!”. Ze waren allemaal erg benieuwd naar het fenomeen Lomography, en waar je die cameratjes kan krijgen. Dus wij hebben al een aantal mensen aangestoken met het virus! Mick heeft zelfs iemand een Diana Mini voor zijn verjaardag gegeven, die was er superblij mee. Deze La Sardina blijft nog even bij ons, Mick neemt hem ook mee naar Los Angeles. Als hij daar is gaat hij ook foto’s schieten voor de EP en misschien wel voor andere albums die daarna uitkomen. “Het is de bedoeling om heel veel rolletjes vol te schieten en ik ben dan ook zeker van plan om daar naar de Gallery Store te gaan!”, aldus Mick.

Als je moest kiezen, wat is dan je favoriete foto van de selectie en waarom?
We vinden deze foto’s erg mooi gelukt dankzij de flitser en de belichting, de flow en sfeer die de foto’s weergeven zijn geweldig. Daarnaast zijn we helemaal weg van de kleuren van de rolletjes die we hebben gebruikt, alle foto’s zijn stuk voor stuk mooier geworden dan we hadden verwacht. Deze 3 foto’s zijn op al die gebieden voor ons persoonlijk dus ook de mooiste geworden!

Credits: goodthings

Als je fotoselectie een soundtrack moest krijgen, wat zou dat dan zijn?
Dat is het nummer What it takes van de band City Lights. Als we in de studio zitten en fotograferen met een Lomography camera, past dit nummer heel goed bij dat gevoel. Een lekkere zomerse vibe en oldskool sfeertje.

Wat is je advies voor toekomstige La Sardina fotografen?
Geniet vooral van het fotograferen. Zorg dat je hem altijd bij je hebt zodat je altijd elk moment vast kan leggen. Je gaat er spijt van hebben als je een kans hebt gehad om een geweldige foto te schieten, maar je tot de ontdekking komt dat je camera nog op je bureau ligt. Probeer je foto’s ook niet te veel uit te denken. Het verrassingseffect maakt het juist lekker spannend!

Bekijk hieronder de videoclip van de eerste single Far from home, Like Good Things op Facebook en volg ze op Twitter!

written by fritssi on 2012-04-05 #videos #people #band #music #lomo-amigo #punk #pop #amigo #lomo #bier #lomoamigo #sardina #gitaar #la-sardina #gitaren #good-things #repetitie #frikandellen #opnemen

More Interesting Articles