Portretten van vreemden: klikken en doorlopen

Mijn goede voornemen van 2012 is vreemden durven te benaderen. Hierdoor krijg ik gelijk de mogelijkheid ze te fotograferen. Het is niet zo dat ik nog nooit een onbekende heb vastgelegd, ze hadden het gewoon zelf niet door. Bekijk hier het resultaat van mijn oude methode.

Vreemden zijn reuze interessant. Ik vraag me geregeld af hoe het is om in andermans schoenen te staan. Hoe zien deze mensen hun eigen leven? De enige manier om antwoord te krijgen op dit soort vragen is door het te vragen. Voor de mensen die niet dapper genoeg zijn om een gesprak te beginnen, is het nemen van een foto genoeg.

Ik zag deze man toen ik door de straten van Old San Juan op mijn mooie eiland Puero Rico liep. Het was de eerste keer dat ik hem zo midden op straat accordeon zag spelen. De omgeving was perfect en hij zat zelf ook op de perfecte plek. Ik moest wel een foto maken. Ik hurkte door mijn knieën en hoopte dat hij mij door zijn eigen muziek niet door zou hebben. Ik stelde mijn LC-A+ in en nam een foto.

Credits: reneg88

In de zomer van 2010 maakte ik mijn familie een reis naar NYC. In Washington Square Park keek ik naar kleine kinderen die bij een fontein aan het spelen waren. Er zat een meisje bij die heel gewoontjes op de rand van de fontein aan het zitten was. Doordat ik haar gezicht niet kon zien weet ik niet of ze naar de kinderen aan het kijken was of dat ze gewoon in gedachten verzonken was. Maar de situatie zag er in mijn ogen heel mooi uit. Ik wilde haar niet storen en mijn toenmalige vriendin had het denk ik ook niet leuk gevonden als ik het meisje benaderd had, dus ik maakte een foto. Wel vanaf enige afstand zodat ze niet zou merken dat ik de foto nam. Ik gebruikte de 70-210mm zoomlens van mijn Nikon N6006 en bedacht hoe ik de foto wilde maken. Dit is nog steeds mijn favoriete foto.

Credits: reneg88

Tijdens datzelfde uitje naar New York City ging ik naar Central Park. Het was een mooie dag en overal was muziek te vinden. Onder één van de vele bruggen stond een man eenzaam saxofoon te spelen. De melodieën die hij met zijn instrument wist te maken waren mooi en de brug veroorzaakte een galm waardoor het haast magisch klonk. Gezien ik mijn LC-A+ bij me had stelde ik de brandpuntsafstand in, maakte ik de foto en liep ik weer verder. Maar dankzij deze foto weet ik nog steeds hoe de muziek die dag klonk.

Credits: reneg88

Ik ben op een dag met wat vrienden naar het strand geweest en probeerde daar wat kleuren negatief films en een geleende, oude Yashica Mat 123-G uit. Twee vissers waren geduldig met hun eigen dingen bezig en verder leek het strand haast verlaten. De mannen zagen er niet al te betrouwbaar uit dus ik wilde niet dat ze me zouden betrappen tijdens het nemen van een foto. Ik besloot ze te benaderen en te vragen of ik ze mocht fotograferen. Tot mijn verbazing maakte het ze niet zoveel uit waardoor ik een foto van ze kon nemen met de Yashica en een Minolta SR-T 102.

Credits: reneg88

Deze oudere vrouwen zag ik op een muziekfestival. Ze hadden zoveel plezier tijdens het dansen dat ik ze wel moest fotograferen. Ze straalde levenslust uit ondanks de negatieve dingen die ze vast moeten hebben meegemaakt. Ze hadden door dat ik een foto maakte maar glimlachten en gingen gewoon door met dansen.

Credits: reneg88

De beste vreemden om vast te leggen zijn natuurlijk dieren! Dit is vooral handig wanneer je zelf een beetje verlegen bent, je hoeft ze immers nooit toestemming te vragen (behalve als ze met hun eigenaar zijn natuurlijk).

Credits: reneg88

written by reneg88 on 2012-04-10 #lifestyle #cameras #strangers #puerto-rico #nyc #lomography #portraits #new-york-city #netherlands #lc-a #nederland #dutch #holland #reneg88 #requested-post #nld #portretten #aangevraagd #vreemden
translated by marissa

More Interesting Articles