Fritz the Blitz: geknipt voor flitsfobici

Ik heb een fobie. Ik heb een ziekelijke angst voor flitsers: verbleekte kleuren, overbelichte gezichten van vrienden en familie. Ik kon het niet aan, ik zat in de ontkenningsfase. Na een tijdje ben je zo gewend om tegen mensen te zeggen: “Nee, ik kan deze camera niet gebruiken bij dit licht, dan heb ik een flitser nodig, en ik gebruik geen flitsers.”. En toen… toen kocht ik voor mezelf een Fritz the Blitz…

Credits: myahcat

Ik had al een tijdje een La Sardina maar dan één zonder flitser. Vanaf het moment dat ik in Londen de Lomography Gallery Store inliep nadat de Fritz the Blitz flitser was uitgebracht, was ik geintrigeerd door alle mogelijkheden en instellingen. In plaats van een ‘altijd goed flits’-aanpak kan je Fritz the Blitz instellen afhankelijk van hoe dichtbij je onderwerp is; of het nu een groepsfoto is of een portret. Eindelijk voelde ik mijn fobie voor flitsers verdwijnen. En raad eens wat de Kerstman me met de feestdagen kwam brengen!

Credits: myahcat

Mijn eerste experiment met familiefoto’s pakte goed uit: geen bleke gezichten, de kleuren bleven behouden. Ik heb zelfs nog wat staan spelen met de kleurenfilters om afbeeldingen een gekleurde gloed mee te geven, voor dat surrealistische effect. Ook heb ik de flitser nog aan mijn LC-A bevestigd, dankzij de handige aansluitingsclip. Ik kon niet wachten om deze combinatie uit te proberen in een kleurrijke en levendige omgeving. Dus: de “Rumpus Party” in Islington. Het “Carnival of the Animals” evenement voorzag me van levendige kostuums, beschilderde gezichten en genoeg donkere omstandigheden om de flitser uit te testen. Dit, in combinatie met een gecrosste diafilm, hebben me zeker op andere gedachten gebracht wat betreft flitsfotografie.

Credits: myahcat

Dus, als je nog onopgeloste psychische problemen heb met flitsers, kijk dan eens naar de Fritz de Blitz Flash. Ik ben genezen! Halleluja!

written by myahcat on 2012-05-01 #gear #review #fritz #lc-a #flash #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #user-review #nld #la-sardina #flits #recensie #fritz-the-blitz #flitser #rumpus
translated by pinkpix

More Interesting Articles