Analoge verzoening 30 jaar na dato

1

Britse en Argentijnse soldaten die vochten in Falklandoorlog (Guerra de las Malvinas) ontmoeten elkaar weer na 30 jaar. En dat alles dankzij de hulp van een verloren analoge camera.

Foto van infobae.com

Waarschijnlijk weet iedereen wel van het plotselinge militaire conflict om de Falklandeilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. Wat we niet hebben meegekregen is de emotionele ontmoeting tussen deze twee soldaten na 30 jaar.

Marcelo Llambías werd uitgezonden naar de Falklandoorlog in 1982. In de buurt van “Puerto Argentino”, in het midden van een gevecht, verloor hij zijn tas met een Kodak camera erin. Hij had veel foto’s gemaakt van de oorlog en dacht dat hij de resultaten nooit meer te zien zou krijgen.

Tot zijn verrassing werd hem dit jaar verteld dat zijn foto’s werden gepubliceerd in een boek genaamd “Pictures from far away” (Foto’s van ver weg). Ongelofelijk! Een Britse soldaat, Nick Taylor, had de camera gevonden en meegenomen naar een Britse uitgever.

Foto’s van het National Army Museum

Bijna 30 jaar later ontmoeten Marcelo en Nick elkaar weer op de Malvinas, waar ze terugdenken aan de moeilijke tijd die ze daar hebben doorgebracht met tegen elkaar vechten. Nick was zo vriendelijk om als zoenoffer alle foto’s terug te geven aan Marcelo. Op hun ontmoeting in Mount Kent, waar ze in gevecht waren geweest, gingen ze nu opnieuw de strijd aan. Maar in plaats van kogels af te schieten, schieten ze nu met hun camera’s.

Nieuw geluk en nieuwe vrienden, allemaal dankzij die oude verloren camera.

Bronnen:
America Infobae en nam.ac.uk.

written by naomiwonderland on 2012-04-06 #news #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #war-soldier #soldaat #reunie #hereniging #ontmoeting #falklandoorlog
translated by pinkpix

One Comment

  1. naomiwonderland
    naomiwonderland ·

    Yey, thank you for translating my article ^w^

More Interesting Articles