1 dag, 1 rolletje en halfframe foto's van mrmaart

Ook ik moest er aan geloven. Een dag lang alles vast leggen en daar een stukje over schrijven. Camerakeuze? De Olympus Pen met een Lady Grey zwart-wit rolletje. Here we go!

Credits: mrmaart

De grote dag was aangebroken. Natuurlijk mocht ik niet achter blijven bij deze leuke rumble. En stiekem vond ik het ook best wel leuk om een dag lang foto’s te maken van de standaard dagelijkse dingen. Beginnend met wakker worden in de master bedroom (zie foto hierboven). Sinds kort een nieuw bed van steigerhout, oef dat ligt lekker, en maakt het nóg lastiger om wakker te worden. Maar gelukkig heb ik nog onze trouwe wacht “Anders” boven de deur van de slaapkamer die me ’s ochtends altijd een hele goedemorgen wenst.

Vaak spring ik eerst onder de douche, trek dan wat kleren aan en begeef me richting de keuken voor een heus ontbijt. Met – jawel – een verse cappuccino. Ik smeer een bammetje, geniet van een fijn muziekje op radio FM4 en probeer de dag op een heerlijke manier te beginnen. Vriendinnetje Anna kon het niet laten om even lekker te kloten met het vergiet terwijl ik de koffiebonen stond te malen.

Credits: mrmaart

Na het ontbijt begeef ik me naar mijn ‘rides’ in de achtertuin. Ik heb de luxe te kunnen kiezen uit maar liefst 2 voertuigen. Een prachtige stadsfiets én een Honda C50 uit 1981. Die laatste pak ik alleen als de zon schijnt én ik afspraken buiten de deur heb. En stiekem ben ik ook altijd rete bang dat ik gepakt wordt door de coppers, aangezien Heidi – zo heet ze – ietsjes sneller wil dan wettelijk in Nederland is toegestaan.

Credits: mrmaart

Vandaag pakte ik net als Anna gewoon de fiets en verliet ik onze gemeenschappelijke tuin in Bos en Lommer. Bij het hek met ik altijd een beruchte pincode invoeren om naar buiten te kunnen. Jullie mogen natuurlijk alles van me weten – dat blijkt wel uit dit stukje – behalve mijn… ;)

Credits: mrmaart

Ergens bij de Rozengracht vs. Nassaukade in Amsterdam zeg ik vaak gedag tegen Anna. Zij gaat oostwaarts terwijl ik de Jordaan in fiets. Doei Anna, werkse vandaag!

Credits: mrmaart

Bij de Herengracht sla ik linksaf en na een paar honderd meter zie ik onze super stagiair Freya al staan in het zonnetje. Ik parkeer mijn fiets en open de deur van de Lomography Gallery Store Amsterdam voor een nieuwe frisse werkdag!

Credits: mrmaart

Meestal druppelen de eerste collega’s rond 11h binnen. Links op de foto hieronder staat Anna, de Amsterdam city guide stagiaire, en rechts Jos de Boss, de one and only Store Manager.

Credits: mrmaart

Recht tegenover mij zit Miss Madri, de chef der chefs van Lomography Benelux. Iedere keer als ik het voor mekaar krijg om een scheldwoordje te delen, pakt Madri de bellenblaas en vliegen de bubbels door het kantoor. Echt waar, mijn bureau is tegenwoordig schoner dan ooit. En oja, rechts op de foto staat Laura, onze spetter uit de winkel.

Credits: mrmaart

Ja, wij zijn zwaar bevoorrecht met onze werkplek. Moet je deze foto maar eens bekijken. Jos de Boss en Marije chillend en brainstormend in het zonnetje, midden in de 9straatjes. Kon slechter.

Credits: mrmaart

Af en toe ga ik de kelder uit om een frisse neus te halen, vaak in combinatie met een tripje naar het fotolab.

Credits: mrmaart

Rond 13:00 begeef ik me naar de derde verdieping van “the house” en ga ik lekker bammetjes bouwen op de lomo-tafel in de keuken. Het uitzicht daar is ook niet slecht, en nu in de lente schijnt de zon altijd heerlijk door de ramen naar binnen. En die Schuddebuikjes? Ja, dat is een lang verhaal… :)

Credits: mrmaart

Vandaag was een speciale dag, want Jos de Boss was jarig! Hiep hiep hoeraa! En dus tijd voor lekkere taartjes en koffie. Good busy Jos, die worteltjescake was lekker!

Credits: mrmaart

Om 18:00 gaat vaak mijn computer uit en fiets ik naar Fikret, de held van Bos en Lommer. Hij heeft een masterlijke slager/supermarkt op het kruispunt van Bos en Lommerweg met Admiraal de Ruyterweg. Een bezoekje aan zijn toko maakt mijn dag helemaal goed. De vrolijkheid van die gasten kan je niet omschrijven. Ga er heen en ervaar het zelf! En oja, doe hem de groeten van me.

Credits: mrmaart

Jos was niet de enige jarige, ook mijn papa was aan de beurt. Tijd om hem even te bellen. Anna pakte de camera en moest natuurlijk weer foto’s maken. “Want dat hoort er ook bij hoor!”

Credits: mrmaart

En dan is het alweer laat in de avond en tijd voor slapie slapie. Anders wenst ons een goede nacht en klaar is het verhaaltje.

Credits: mrmaart

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de 1 dag, 1 rolletje en 36 foto's wedstrijd. Lijkt het je ook leuk en spanend om een dag uit jouw leven van begin tot eind vast te leggen op 36 foto’s en dit te beschrijven in een grappig lifestyle artikel? Doe dan mee en maak kans op hele fijne prijzen!

written by mrmaart on 2012-04-03 #lifestyle #rumble #amsterdam #pen #nederland #mrmaart #lomographynld #lady-grey #1-rolletje #1-dag

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles