Week 2: Floor en de DoorgeefLomo

Floor is striptekenaar en de tweede tijdelijke eigenaar van de DoorgeefLomo. Met een zwart-blauwe Diana Mini fotografeerde hij een week lang zijn leven, van boekpresentatie tot Bierfabriek.

Credits: doorgeeflomo

Floor de Goede (1980) alias Flo is striptekenaar. Zijn strips en illustraties stonden in NRC Next en NRC Handelsblad, het AD, Het Parool en Tina, en verschijnen dagelijks op zijn website. Ook zijn avontuur met de DoorgeefLomo verstripte hij.

Credits: doorgeeflomo

Flo’s Lomo-talent bleef niet onopgemerkt; nadat zijn foto’s verschenen op de Facebook-pagina van de DoorgeefLomo, werd hij door Lomography Nederland uitgenodigd om Lomo Amigo te worden. Hij kreeg een blauwe Sprocket Rocket en een berg filmrolletjes cadeau, waarmee hij de komende tijd lustig aan het lomograferen slaat. Maar eerst was er dus de DoorgeefLomo.

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo er uit?
Het was voor mij een normale werkweek, wat betekent dat ik voornamelijk thuis aan het tekenen ben. Gelukkig heb ik genoeg vrienden die wél leuke dingen doen en die me meesleepten. Daar heb ik in mijn week met de DoorgeefLomo gretig gebruik van gemaakt.

Credits: doorgeeflomo

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Naar de boekpresentatie van Renske de Greefs nieuwe boek, Geen Paniek, een spontaan feestje in de Bierfabriek, de kick-off van het wekelijkse feestje van Het Toekomstig Genootschap in Brasserie Harkema en naar de verjaardag van een vriend. Daarna had ik geen puf meer om überhaupt nog iets te doen.

Credits: doorgeeflomo

Hoe ging je te werk, wat wilde je per se fotograferen?
Ik wilde vooral mensen op de foto zetten. Ik vind het altijd leuk om voorwerpen te fotograferen, maar uiteindelijk willen we allemaal aapjes kijken. Het is niet echt gelukt om mensen spontaan te portretteren; óf iedereen ging reflexmatig poseren óf ik moest ze manen om stil te staan om nog iets enigszins herkenbaar op de foto te doen verschijnen.

Credits: doorgeeflomo

Wat voor reacties kreeg je?
Veel mensen wisten al dat ik die week de Doorgeeflomo zou hebben, omdat het op Facebook had gestaan, en vonden het een leuk idee. Iedereen wilde ermee op de foto gezet worden.

Wat vind je van de 7 uitgekozen foto’s zelf de leukste?
De foto waarop Coty door Nienke wordt beschminkt op het op het verjaardagsfeestje. Dat was de enige semi-spontane en een leuke herinnering. De meeste foto’s zijn toch sfeerimpressies geworden. Maar eigenlijk wist ik dat al voordat ik begon.

Credits: doorgeeflomo

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Het moment dat ik de eerste foto in het openbaar durfde te maken. Dat was pas op de tweede dag, tijdens een date in een sushirestaurant. Zo’n cameraatje valt toch behoorlijk op.

Wat ging er mis?
Niet zoveel, geloof ik. Wel had ik soms wat meer licht willen hebben. Maar het waren grijze, donkere dagen en feestjes waarop licht niet welkom was.

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Een goed en leuk idee. Je moet er wel moeite voor doen; het is een stuk minder makkelijk dan een foto met je iPhone maken en die op Facebook gooien. Dat vind ik er leuk aan. En elke keer is het weer een verrassing wie de volgende DoorgeefLomograaf is.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Zoek het licht, vang de spontaniteit en vraag je af of je je wel wilt blijven herinneren wat je vastlegt.

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

Vorige week was de DoorgeefLomo bij COC-medewerker en dj Geert-Jan Edelenbosch. Volgende week gaat de DoorgeefLomo naar feestbeest Daniël de Voer.

Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

written by doorgeeflomo on 2012-04-05 #lifestyle #floor #amsterdam #diana-mini #flo #doorgeeflomo #striptekenaar #week-2

More Interesting Articles