Lol met lichtlekken en de Diana F+

Je kan eigenlijk niets fout doen met Diana F+. Een foutje dat resulteerde in een enorme kleuruitbarsting zorgde ervoor dat ik zo snel en veel mogelijk ‘foutjes’ wil maken! Laat je 120 rolletjes even links liggen en gebruik 35mm om te kunnen genieten van vrolijke kleuren door het lekken van licht.

Als een beginnende Diana F+ gebruiker heb ik vrijwel alleen 120mm rolletjes gebruikt, totdat ik besloot om de power van de 35mm rolletjes te gaan onderzoeken met mijn Diana F+. De 35mm back van Diana F+ was niet mijn eerste optie en ik vond een filmpje op Youtube waarin werd uitgelegd hoe ik 35mm rolletje in een Diana/Holga camera kon gebruiken, en op één of andere manier is het me nog gelukt ook.

Alleen maakte ik een foutje: Ik sloot de camerarand af met karton in plaats van ducttape en aluminiumfolie.

En wat er toen gebeurde was een enorme verrassing.

Geweldige, kleurrijke foto’s waren het resultaat van het in de camera gekropen licht. Wat kan ik er nog meer over zeggen? De foto’s spreken voor zichzelf met zulke mooie kleuruitbarstingen.

Ik was zo enthousiast dat ik het nog een keer deed:

Heb je nu ook zin om het zelf te gaan proberen? ;)

written by exotrisc on 2012-04-07 #gear #tutorials #art #diy #35mm #light-leak #tipster #diana #diana-f #camera-modification
translated by goldfishing

More Interesting Articles