Nieuw: de avonturen van de DoorgeefLomo

Vanaf nu lees je op Lomography.nl over de avonturen van de DoorgeefLomo, een blauw-zwarte Diana Mini die een jaar lang elke week van eigenaar wisselt.

Credits: doorgeeflomo

Hallo lieve Lomo-liefhebbers, ik ben Sander Groen (in het midden, tussen Maarten en Freya van Lomography Nederland). In het dagelijks leven ben ik reisjournalist, in mijn vrije tijd de bedenker van een nieuw project: de DoorgeefLomo, een Diana Mini die ik een jaar lang elke week aan een andere Amsterdamse creatieveling geef.

Credits: doorgeeflomo

De DoorgeefLomo wisselt dus wekelijks van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er zeven worden geselecteerd – één per dag – en die komen op Facebook. De maker van de populairste serie wint een fonkelnieuwe Diana Mini t.w.v. € 49. En wie weet komt er ooit een mooie expo met de foto’s van alle 52 weekeigenaren van de DoorgeefLomo.

Het idee sloeg meteen aan: binnen een maand groeide het aantal fans van de DoorgeefLomo van nul naar bijna 500, er rolden dolenthousiaste reacties binnen en tientallen mensen meldden zich aan om ook een weekje met de camera aan de slag te gaan. Het komende jaar komen muzikanten, fotografen, filmmakers, studenten, dj’s en vj’s, party-organisatoren, ontwerpers, kunstenaars en allerhande andere creatieve types aan de beurt.

Credits: doorgeeflomo

Mijn project lijkt verdacht veel op Boris de doorgeeflomo, het project van Lomography Nederland. Het is grappig hoe verschillende mensen onafhankelijk van elkaar ineens op hetzelfde idee kunnen komen. Of bijna hetzelfde idee, want mijn DoorgeefLomo is toch net iets anders. Hoe anders? Dat zul je de komende tijd ontdekken.

Credits: doorgeeflomo

Lomography Nederland vond mijn initiatief leuk en vroeg me om in het Nederlandse Lomography magazine verslag te doen van de avonturen van de DoorgeefLomo. Inmiddels hebben al een trits mensen met het cameraatje een week lang hun leven vastgelegd: striptekenaar Floor de Goede, feestbeest Daniël de Voer, columnist Jelle Klerx, kunstenaar Martin C de Waal en dj Inssaf Uariachi. De allereerste weekeigenaar van de DoorgeefLomo was COC-medewerker Geert-Jan Edelenbosch. Zijn verslag lees je hier.

Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo.

written by doorgeeflomo on 2012-04-02 #news #amsterdam #diana-mini #doorgeeflomo #sander-groen #kunstproject

More Interesting Articles