Konica SXG 100: zeldzame verlopen film

1

Dit is het verhaal van een fotorolletje dat al elf jaar over datum is. Een ongebruikelijk fotorolletje dat ook nog niet in de Lomography-lijst stond, maar wel met hele fijne resultaten. Lees snel verder voor meer over deze Konica film!

Een paar weken geleden had mijn trouwe fotozaak in Como, Italië, 11 jaar oude film voor mij gevonden. Het bleek een heel ongewone film te zijn die ook nog niet in de lijst stond van recensies op Lomography.
Ik heb deze film in een Lomo LC-A geladen en volgeschoten in de winterdagen van januari en februari in Como. Ik wilde graag op een andere manier laten zien hoe mooi de sneeuw op het meer is. Normaal gesproken gebruik ik geen verlopen film, maar deze is fantastisch, met haar gebrek aan rode/gele tinten en het dominante cyaan/blauw. Een perfecte keus om de koudste winterdagen van 2012 mee vast te leggen!

Ik houd van de koele tinten, perfect voor de winter! Het eind van januari was zo koud… Nog nooit vlogen de vogels zo graag over dit prachtige meer heen!

Er zat niemand in de bar bij het lokale vliegveld (Aero Club Como)!

Let op de vreemde tinten van de rode tafel. Geen geel, dus het rood van de tafel steekt fel af tegen de achtergrond.

De foto’s hierboven laten zien hoe erg roodtinten veranderen en hoe de geeltinten verdwenen zijn. Hier is nog een foto van mijn geliefde meer:

Een handig trucje: door het verlies van lichtgevoeligheid in oude verlopen film heb ik deze rol op 50 ISO geschoten in plaats van als de 100 ISO die ze oorspronkelijk was!

Kortom, deze film van Konica is een zeldzame film met uitgebalanceerde “verlopen” kleuren en heel fijnkorrelig!

written by sirio174 on 2012-04-03 #gear #lake #negative #review #winter #snow #konika #lomography #italy #netherlands #nederland #dutch #holland #rare #meer #rare-film #como #sneeuw #nld #zeldzaam #ongewoon #negatieven #negatief #italie #sxg-100 #konica-sxg-100 #uncommon #11-years-old-expired #blue-dominant #over-datum #expired-filmverlopen
translated by pinkpix

One Comment

  1. sirio174
    sirio174 ·

    thanks for your translation!

More Interesting Articles