Marjan's alledaagse avonturenboek

1

Iedereen beleeft avonturen! Maar het is nog leuker als je er een foto- avonturenboek van maakt zodat jij je vrienden kunt voorlezen! Het hoeft geen bakken met geld te kosten om een spannend avonturenboek te maken. Kijk maar hoe ik het heb aangepakt!

Ik houd al jaren een fotografisch dagboek bij. Tien jaar geleden ben ik begonnen elke dag een polaroid te maken. Daar ben ik uiteindelijk mee gestopt omdat het steeds lastiger werd om aan polaroidfilm te komen. Ik ging naar elke kleine fotozaak die ik tegenkwam in Nederland om daar hun laatste pakje(s) polaroidfilm op te kopen. Maar op den duur was dat niet meer mogelijk. Toen dacht ik: ‘ik moet het in het buitenland proberen!’. Dus de vakantie in Frankrijk stond voor mij in het teken van het vereren van elk Frans dorp met een bezoek aan de plaatselijke fotozaak. Het leverde nog 1 zomer polaroidplezier op, maar daarna moest ik toch toegeven dat het polaroid tijdperk voor mij voorbij was.

Ik heb in 2011 mijn eerste (en gelijk ook laatste) polaroid expositie gehouden. Tijdens Kunstschouw 2011; een negendaags kunstfestival in Zeeland . Tien jaren polaroidplezier in een zelfgebouwde, 4 meter lange polaroid wall!

Bij het meedoen aan dit festival kon ook een lang gekoesterde droom uitgevoerd worden: een samenwerkig aangaan met mijn partner, dichter Martine Munnik. Zij haalde uit de enorme berg polaroids dichtelijke inspiratie; hiermee was de Polaroids & Poems gedichtenbar geboren! We hebben in die negen dagen meer dan 1500 bezoekers gehad op onze locatie. Voor mij, die zeer gehecht was aan polaroidfilm, was dat toch wel een troost.

Ik voelde nog steeds de enorme behoefte om verder te gaan met mijn fotografisch dagboek. Maar ik wilde er wel een nieuwe vorm voor vinden. Zo rond kerst 2011 vond ik een Praktica CX-1 in een kringloop in Groningen.

En sinds die tijd neem ik die camera overal mee naar toe. Ik begon meer foto’s te schieten dan die ene polaroid per dag.

Ik wilde al deze foto’s geschoten met de Praktica CX-1 graag delen met mijn vrienden en familie. De vorm werd een boek met de titel: ’Marjan’s Alledaagse Avonturen Boek’

Ik neem graag dingen mee naar huis, vooral dingen die ik op straat vind. Zo ook stukken karton. Deze gebruik ik om foto’s op te plakken. Hier maak ik vervolgens vouw- fotoboeken van. Mijn nieuwste vouwboek is de dichtbundel van Polaroids & Poems.

Maar voor Marjan’s Alledaagse Avonturen Boek vond ik op mijn zolder nog een oud saai schetsboek dat ik nooit had gebruikt.

Het enige wat ik heb gedaan is de kaft veranderd; ik heb er een stuk karton op vastgeschroefd.

De verhaaltjes in het boek heb ik getypt op een typemachine gekocht op de vlooienmarkt in Eelde (plaats vlakbij Groningen).

Elke zaterdag en zondag is daar een vlooienmarkt. Ik scan de negatieven in en selecteer zo’n 100 foto’s waarna ik wacht op de fantastische aanbieding van de Hema:100 foto’s van 10×15 voor 10 euro. Dan spring ik nog even op mijn fiets om een aantal lijmrollers te kopen (om geen gedoe te krijgen met klodders lijm op de foto’s).

Je kunt mijn alledaagse avonturen volgen op mijn facebook pagina. Elke dag post ik daar een avontuur uit Marjan’s Alledaagse Avonturen Boek. Met plezier voeg ik je toe als vriend op facebook!

written by marjanbuning on 2012-04-06 #lifestyle #kringloop-rommelmarkt-vlooienmarkt-praktica-cx-1-typemachine-karton

One Comment

  1. desibel
    desibel ·

    Je weet wel echt een verzameling te maken van al het mooie dat analoog is; een typemachine, een lettertang, boekjes, lijntjespapier en foto's! <3.

More Interesting Articles