Een splitz voor je vis!

Tijd om meer te experimenteren met mijn camera’s! Ik heb altijd al een doe-het-zelf splitzer willen maken voor mijn Fisheye 2. Lees hieronder hoe ik dat heb gedaan.

Ik kreeg de inspiratie voor een splitzer voor mijn Fisheye No. 2, toen ik op het internet een artikel tegen kwam over een fotograaf die halve mensen in één foto plaatste. Dus ging ik het proberen.

De splitzer die ik gemaakt heb is erg simpel te maken. Je hebt de volgende spullen nodig:

-tape
-karton
-schaar of iets om mee te snijden
-een marker

En zo zet je de splitzer in elkaar:

Marker een cirkel op het karton met behulp van de lens van de fisheye en knip hem uit. Vouw daarna de diameter van de cirkel zodat je twee halve cirkels hebt.

Plak nu tape op de vouwlijn van de cirkel, zodat je een cirkel krijgt die je in tweeën kunt vouwen.
Nu ben je klaar om de splitzer op de fisheye te plaatsen. Gelukkig kan je het midden van de lens makkelijk vinden door de schroeven van de camera.

Open één kant van de splitzer en je bent klaar op gesplitste foto’s te maken.
Vergeet niet de MX-knop in te drukken na de eerste foto. Bij de eerste foto vergat ik het omdat ik zo gewend ben om direct door te spoelen na iedere foto. Hieronder zie je hoe dat is geworden.

Hier zijn nog wat resultaten:

Vergeet niet om de camera stil te houden en relatief dezelfde afstand tot je onderwerp te behouden. Veel plezier!

written by astilla on 2012-03-30 #gear #tutorials #camera #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #splitzer-fisheye-2-experiment-half-frame
translated by dkersbergen

More Interesting Articles