Parijs <3 analoog

Misschien is het een cliché, Parijs als de stad van de liefde. Maar in elk cliché schuilt een zekere waarheid. En in het geval van Parijs is het zeker waar! Je voelt de liefde en ik denk dat dat door het licht komt. Zelfs als je niet verliefd bent, kan Parijs je liefde geven!

Elke Valentijnsdag (of elke andere dag van het jaar, als je een romanticus bent) denk je aan liefde, de mensen van wie je houdt, waar heen te gaan en wat te doen. En vooral hoe je het anders kunt vieren dan anderen.

En dan denk je aan Parijs, maar je besluit al die verhalen over Parijs en liefde maar niet te geloven.

Maar ga niet NIET naar Parijs omdat iedereen Parijs met liefde verbindt! Het is een stad die je, vooral als je een analoge liefhebber bent, echt gezien moet hebben! Ik ben al meer dan 10 keer in Parijs geweest en vind het nog steeds de meest betoverende stad ooit. En ja, je moet zeker de persoon van wie je houdt meenemen, want alles is mooier in Parijs. Waarom? Ik denk dat het het licht is. Dat licht dat Parijs zo aantrekkelijk maakt. Het is een werkelijke roze wolk die een filter over je blik werpt en je de romantiek teruggeeft die je in het grijze februari miste.

Het maakt niet uit waar je heen gaat, er is altijd iets moois om de hoek. Als de zon schijnt krijgt alles een prachtige gele gloed en het water van de Seine glittert. Maar Parijs is zelfs mooi als het regent. Als de straten nat zijn en er donkere wolken boven de stad hangen kun je ergens in de duizend kleine café’s langs de straat schuilen, een boek lezen en je inbeelden dat je hier woont.

Deze locatie tipster betreft niet echt een specifieke plek in Parijs en dat is omdat het is een stad die je moet beleven. Ga vooral niet ergens naar op zoek maar laat de stad jou ergens heen brengen.

Dus zelfs als je geen huwelijksaanzoek wil doen onder de Eiffeltoren (want om eerlijk te zijn, het mooiste zicht op de Eiffeltoren komt niet van dichtbij, pak eens een metro ver ver weg en bekijk het vanaf daar…) of een liefdeskus wilt delen op een plek gevuld met toeristen die het gevoel hebben dat ze hetzelfde willen doen, dan nog is Parijs de plek om heen te gaan. Elke straathoek van Parijs heeft z’n charmes. De zachte kleuren van de muren die het zonlicht direct je camera insturen geven je momenten daar net dat kleine beetje extra.

Dus, probeer om dingen vanuit een ander perspectief te zien dan wat je boekje je vertelt.

En wanneer je analoog fotografeert kan zelfs het harde gele licht in de metro bijzonder zijn. Het is een kwestie van je mindset en Parijs is het perfecte decor.

Wat laatste tips:

  • Neem je analoge camera en elk soort film dat je hebt overal mee naartoe, want het goede moment komt altijd onverwacht!
  • Neem je geliefde mee want er is niks beter dan de straten van Parijs bewandelen met z’n tweeën. Loop gewoon een kant op en laat je verrassen.
  • Ga niet voor de standaard toeristische plekken maar ga op zoek naar die unieke plek die JIJ hebt ontdekt.
  • Kijk naar de uitzichten. Overal!
  • Waardeer elk soort weer. Geniet van de zon, geniet van de regen. Parijs is altijd mooi.
  • Doe alsof je hier woont en leeft.

written by merelgroebbe on 2012-03-23 #places #location #paris #urban-adventures #stad #kleuren #liefde #locatie #atmosfeer

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles