Dit is Fritz the Blitz, Lomography's meest geweldige flitser ooit!

Ik moet toegeven, ik was geen groot fan van het gebruik van een flitser. Ik was meer het ‘er-op-uitgaan-en-het-zonlicht-vangen’ type man. Dat was ik tenminste, totdat ik Mr. Fritz the Blitz ontmoette. Hij was een ware ‘game changer’. Lees er meer over hieronder!

Het eerste wat in je opkomt als je een Fritz the Blitz Flitser ziet, zijn die vintage reportageflitsers die ze vroeger gebruikte. Van die flitsers waarbij je de lamp moest vervangen elke keer als je hem gebruikten. Dit gaat trouwens goed samen met de hele vintage-look van de La Sardina camera’s! Laten we eerlijk zijn, je ziet er een beetje uit als een old-school journalist.

The flitseraansluiting is ontworpen om perfect op de La Sardina camera te passen, zoals je kan zien in deze foto’s:

Dit is waar de adapter kit die in de Fritz the Blitz Flash Package zit van pas komt. Met zijn kleine adapter kun je Mr. Fritz the Blitz’s horizon verbreden en hem gebruiken met elke camera die een hotshoe-aansluiting heeft. Geen zorgen, de meeste Lomography camera’s hebben dat en bij de Diana F+ zit hiervoor een extra adapter. Eigenlijk alle SLR, DSLR, en Rangefinder camera’s hebben ook een hotshoe-aansluiting! Bekijk deze foto’s om te zien hoe je de adapter kit met verschillende camera’s kan gebruiken:

Ik houd persoonlijk van het feit dat Fritz the Blitz een erg krachtige flitser is en je hem tegelijkertijd toch kan instellen afhankelijk van hoe ver je onderwerp van je verwijderd is.

Nog iets anders wat ik heb ontdekt over deze toffe flitser is dat hij erg snel opnieuw laadt. Dit betekent dat je minder tijd nodig hebt om opnieuw te schieten, wat het perfect maakt om samen te gebruiken met de LomoKino.

Bekijk deze film door: susielomovitz om te zien wat ik bedoel:

Bij je Fritz the Blitz flitser zitten ook snap-on kleuren filters. Deze komen goed van pas wanneer je wat kleur wilt toevoegen aan je foto’s of als je het flitslicht gelijkmatiger wilt verspreiden.

Dus voilà, als je erover nadenkt om zelf een flitser aan te schaffen, twijfel dan niet en haal een Fritz the Blitz flitser!

Credits: guanatos

written by guanatos on 2012-03-26 #videos #gear #review #fritz #guanatos #lomography #flits #fritz-the-blitz #flitser #aangevraagde-post #gebruiker-review
translated by kimberly_

More Interesting Articles