Zuidas Amsterdam: follow the money

Het is misschien geen Wallstreet of London City maar ook de Amsterdamste Zuidas is een uitstekende plek om bankiers en advocaten te spotten.

Credits: stratski

Ingeklemd tussen het chique Oud Zuid en het ietwat geestdodende Buitenveldert is de Zuidas een prima spot als je graag geometrische kantoorgebouwen fotografeert. Spiegeldende ruiten, roestvrij staal, reflecties maar ook dure natuursteen en strak aangelegde plantsoentjes, het heeft alles voor de liefhebber van moderne architectuur en abstracte plaatjes.

Credits: stratski

Met al die reflecties en spiegelingen om je heen is de verleiding groot om te gaan filosoferen over de symboliek van de oppervlakkige wereld van het snelle geld. Of je geniet gewoon van de mooie plaatjes die het oplevert natuurlijk!

Credits: stratski

Het is ook lekker mensen kijken op de Zuidas. Wat is de laatste mode op pakkengebied, waar drinken de financiële wonderkinderen, hoe flirten ze? Op een bankje tussen de kantoren zie je het allemaal aan je voorbij trekken.

Credits: stratski

Als je tussen alle bancaire en juridische hoogvliegers ook toe bent aan wat meer cultuur is er zelfs kunst te bezichtigen. Sommige kunst is tijdelijk, zoals het tweejaarlijkse Art Zuid festival zijn sculpturen over de Zuidas verspreidt. Andere kunst (zoals de leeuwenklauwen) is permanent.

Credits: stratski

En als je er genoeg van hebt, pak je de trein op station Amsterdam Zuid en ben je weer weg…

Credits: stratski

written by stratski on 2012-03-20 #places #urban #location #amsterdam #zuidas #architectuur #avonturen #kantoren #banken

More Interesting Articles