Harde werkers op de foto

Mensen gaan vaak poseren als je ze wilt fotograferen. Vreemden bedekken hun gezicht of gaan juist gekke bekken trekken. Laat je niet ontmoedigen en zet vooral onbekenden op de foto. Zo ontstaan immers de bijzonderste foto’s.

Credits: jeffr

Als ik een onbekende fotografeer doe ik dat het liefst zonder dat diegene het weet; een spontaan fotomoment. Mensen op deze manier vastleggen werkt het beste als ze met hun eigen dingen bezig zijn – als ze hard aan het werk zijn kun je ze fotograferen zonder dat ze het doorhebben.

Laatst had ik veel geluk doordat ik bij een brand was waar de brandweerbrigade van New York voor uitrukte. Eerst maakte ik wat foto’s van de brand, maar later kreeg ik de smaak te pakken en wist ik mooie portretten van de dappere brandweerlieden te maken.

Credits: jeffr

Afgelopen november ging ik met mijn camera’s naar de New York Marathon. Daar ging ik midden op de straat staan en richtte ik mijn camera een eindje voor mij uit. Ik wachtte tot er een hardloper aan kwam en wist een mooie vrouw vast te leggen die zich volledig focuste op haar tocht. Het helpt heel erg wanneer je goed op zo’n moment bent voorbereid door al klaar te staan voor het moment dat iemand voorbij komt.

Credits: jeffr

Bij de Hong Kong supermarkt in Chinatown kon ik gemakkelijk twee portretten maken van een sushi kok en een visverkoper. Beiden waren erg geconcentreerd op hun werk.

Credits: jeffr

Tijdens het Chinees nieuwjaar volgde ik leeuwendansers door Chinatown en zo kon ik het volgende portret van een Taiko drummer maken. Hij was erg geconcentreerd op de dansers die hij op dat moment begeleidde.

Credits: jeffr

Eén van mijn favoriete portretten is deze:

Credits: jeffr

Hij is in augustus in Cabo, Mexica gemaakt nadat we hadden gevist.

Zelf vind ik spontane fotografie erg vet doordat je met drie fotografiesoorten werkt: portret-, spontane- en actiefotografie. Wanneer je vreemde vastlegt die erg geconcentreerd met iets bezig is, neem je niet zomaar een foto van iemand die je niet kent – je maakt een pure foto en legt iets typerends van diegene vast. Hierdoor wordt een foto al snel heel interessant!

written by jeffr on 2012-03-24 #lifestyle #portrait #candid #strangers #netherlands #nederland #dutch #portret #holland #requested-article #nld #foto-s #portretfotografie #vreemden #portrait-photography #portraits-of-stangers #portretten-van-vreemden #onbekenden
translated by marissa

More Interesting Articles