Tijd om in te checken! Dit is lobbygrafie

Een paar dagen per jaar moet ik vanwege mijn werk in hotels verblijven. Zelf vind ik de hotels heel onwerkelijk en dat wilde ik dan ook graag zien vast te leggen met mijn camera.

Lobby van het Bellevue Hyatt hotel

Vaak ben ik op vreemde plekken. Van die locaties waar de hele omgeving kunstmatig is. Winkelcentra, zakelijke centra, vliegvelden en natuurlijk hotels! De plek waar iedereen die in een hotel verblijft langskomt, is de lobby.

Wat is er nou zo interessant aan de lobby van een hotel?

In de lobby gebeurt het allemaal. Bij grotere hotels is er een restaurant, bar en soms een club bij de lobby te vinden. Het is dus ook de plek waar iedereen elkaar ontmoet. Gezien de lobby de eerste plek is die de gast te zien krijgt, wordt hij vaak met veel zorg ingericht. Natuurlijk krijg je wat anders te zien in een Hilton hotel dan bij Ibis – maar soms hebben juist de kleinere hotels een lobby met veel karakter. Wat ook grappig is, is dat veel hotels heel erg op elkaar lijken. Dat je wakker wordt in een Ibis hotel en je even, door de gelijkheid van de kamers, denkt dat je wakker bent geworden in het Ibis hotel van een heel andere stad. En als je dan toch een jetlag hebt, waarom maak je daar dan niet wat moois van?

Gezien ik wel eens in hotels verblijf en ik het leuk vind om de omgeving te bestuderen, ben ik wat rond gaan lopen en heb ik wat foto’s gemaakt. De perfecte handlanger hiervoor bleek mijn Fuji Natura Classica gezien hij snel handelt bij gedimd licht en je er zonder flits goed mee kunt werken.

Mijn eerste bestemming was Bellevue, Washington, dicht bij het centrum van Seattle. Voor de bijeenkomst die ik bij ging wonen reserveerde ik een kamer bij Hyatt. Het hotel was prima, het personeel was aardig en de lobby was leuk om in rond te dwalen. Kijk zelf maar:

Credits: smu

Iemand anders zou misschien op zoek zijn gegaan naar mensen of rare situaties, maar ik hou ervan om mijn foto’s rustig te houden en richt me vooral op verschillende vormen. De foto’s zijn dan ook ’s avonds met alleen het al aanwezige licht gemaakt.

Dus dit is waar je aankomt.

Als je reist of in een hotel verblijft (of als je bij het vliegveld, een kantoor of iets anders met een lobby bent), maak een paar foto’s, post ze en gebruik de tag “lobbygrafie” en “lobbygraphy”. Zo verzamelen we hetzelfde soort foto’s met ieder z’n eigen stijl. Misschien ontdek je zelfs een hotel waar je graag zou willen verblijven.

Vind je het een vet idee of heb je al wat foto’s die hierbij passen? Check dan gauw in!

Vang alle schoonheid van natuurlijk licht met de Fuji Natura Classica. De Japanse 35mm camera van de bovenste plank heeft geen flits nodig om goede foto’s te maken, zelfs ’s nachts niet! Koop hier je eigen Fuji Natura Classica!

written by smu on 2012-03-22 #lifestyle #travel #available-light #natura #classica #lomography #netherlands #hotels #nederland #dutch #holland #nld #reizen #lobbygraphy #beschikbaar #lobbygrafie
translated by marissa

More Interesting Articles