Doordraaien met de Lubitel 2

Het omzetten van je middenformaat camera naar 35mm is niet nieuw. Toch is er een gebrek aan informatie over hoeveel keer je de filmknop moet doordraaien om verspilling te voorkomen. Hopelijk helpt deze tip andere middenformaat camerabezitters om erachter te komen hoeveel keer je moet draaien per opname om het meeste uit je 35mm rolletje te halen.

Benodigheden:
1. een strook papier (met dezelfde lengte en breedte als een 35mm film)
2. een gebruikte lege 35mm filmcassette
3. wat schuimrubber / vulling (om de film op zijn plaats te houden)
4. elastiekjes / tape

Stap 1 – Maak de strook papier vast aan het einde van de restant film in de filmcassette..

Stap 2 – Teken lijnen om afstanden tussen opnames aan te geven zoals op een 120 film.

Stap 3 – Draai de “film” in de filmhouder and plaats deze in de camera. Gebruik schuimrubber langs de filmcassette en op de spoel om ervoor te zorgen dat de film in het midden blijft.

Stap 4 – Tel het aantal omwentelingen dat nodig is om de eerste foto in het midden te krijgen – natuurlijk moet je een kleine markering op de knop of de camera maken als een referentiepunt.

Stap 5 – Volg stap 4 voor alle volgende opnamen.

Hier zijn mijn bevindingen op basis van mijn kleine experiment:

Aantal opnamen om het eerste beeld in het midden te krijgen: 2 (Ik zou dit misschien moeten aanpassen omdat de eerste foto 1/4 overbelicht is).

Aantal omwentelingen toeren per opname:
1ste t/m 4de: 1 1/2 omwenteling
5de t/m 7e: 1 3/8
8e t/m 12: 1 1/4
13 t/m 19e: 1 1/6
20e t/m 24e: 1

Nu ben je klaar om een ​​135 film te laden in je “Lubitel 2”: http://shop.lomography.com/lubitel-2. Plaats de film op de spoel en draai deze stevig vast. NB, bij het gebruik van een 35mm film is het bij mijn “Lubitel 2”: http://shop.lomography.com/lubitel-2 moeilijk, zelfs onmogelijk om de achterklep te sluiten. Ik heb de openingen met zwart plastic en elektrische tape bedekt … Dat verklaart waarschijnlijk het lekken van het licht.

Het kan nuttig zijn om aantekeningen te maken wanneer je foto’s maakt,aAlleen al om bij te houden of je de film al hebt doorgedraaid voor het volgende plaatje.Het lukte mij om 22 foto’s te nemen van de naar mijn schatting 24 opnames. Bij nader inzien bleek dat ik waarschijnlijk de knop meer dan een keer had doorgedraaid. Vandaar de enorme afstand tussen de twee foto’s tegen het einde van de rol. Anders denk ik dat ik 24 opnames had kunnen maken.

Dit zijn de foto’s die ik nam:

written by phelt on 2012-03-25 #gear #tutorials #35mm #lubitel #tutorial #tipster #lomography #advance #winding #camera-modification #lubitel-top-tipster

More Interesting Articles