Don’t LOOK and REpublish - Lomo Amigo Daphne met de LC-Wide

Wat begon met een testsessie van de Lomo LC-Wide mondde uit in een nieuw Lomo Amigo avontuur. Fotografe Daphne Channa Horn heeft de Wide een half jaar meegenomen en een speciale eigen serie geschoten. Bijzonder, uniek en inspirerend!

Misschien herinneren jullie haar nog wel. Ze mocht in de zomer van 2011 de Lomo LC-Wide onder de loep nemen en schoot daarmee haar eigen don't LOOK - do not publish serie. Hooked waren we, en daarom hebben we haar uitgenodigd om officieel Lomo Amigo te worden. Please meet Daphne!

Don’t LOOK and REpublish!

Naam - Daphne Channa Horn
Stad - Amsterdam
Land - Nederland – global digital citizen

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Fotografie is mijn leven. Ik ben professioneel fotograaf, visueel beeldjager en loop op twee voeten. De ene voet is mijn grote activistische voet en de andere is die van een kleine kapitalist.

Als activist zit ik in de sociaal-humanitaire documentaire hoek. Ik heb series gemaakt over de mens die Twittert in NL, de lgbtq-queer community in Amsterdam en onlangs een reeks over Occupy Amsterdam van binnenuit.

Als kapitalist maak ik portretten van kunstenaars, wetenschappers, ondernemers en grote bedrijven. Maar ook opvallende profielfoto-shoots voor gebruik op sociale media zoals Facebook, LinkedIn,Twitter en Google+. Daarnaast ben ik een online brand/image fotograaf en adviseer ik bedrijven in visual storytelling.

Dit jaar vier ik mijn 25-jarig fotojubileum, want ik ben op mijn 12e begonnen met een Olympus OM-10 van mijn vader. De Olympus was destijds een stevige, semi-professionele spiegelreflexcamera. Ik heb ermee leren ‘tweaken’ van film en objectieven en gebruikte voorzetlenzen en omkeerringen. Het liefste schoot ik met diafilm, en dan van Kodak. Nog steeds ben ik dol op film en tegenwoordig gebruik ik veel Kodak TriX400 B&W voor in mijn Leica!

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)?
Ik ben een newbie, een startende lomograaf en houd van oude technieken gecombineerd met nieuw: Polaroid, instant, film, hybride en Lomo. Het verzamelen van oude camera’s is mijn passie. De Zorki – een oud Russische poor man’s leica – staat bijvoorbeeld op mijn camera plankje. Een Fuji FP-1 profi instant rangefinder is in bestelling. Verder heb ik de moderne Lomo LC-Wide mogen testen.

Ook heb ik een Actionsampler, maar met de LC-Wide ben ik echt lekker los gegaan in gekkigheid. Niet nadenken, gewoon in de lucht houden en schieten. Het was voor mij een bevrijdende ervaring – schieten zonder conventies – en daar heb ik van genoten.

Hoe ziet een normale dag in het leven Daphne eruit?
Vroeg op. Koffie. Knuffelen met Neelix de kat. Instagram, twitter, Facebook en de mailbox checken…… En op dit moment ben ik 20000 foto’s aan het redigeren voor mijn eerste fotoboek, dus duik ik vaak in mijn Lightroom archief.

Hoe vond je het om met de Lomo LC-Wide te fotograferen en wat vonden je vrienden en fans van je analoge camera en foto’s?
Samen met Nadia Amin, een actrice, ben ik op stap gegaan naar de NDSM haven aan het IJ in Amsterdam. Omdat ik van documentair fotografie houd, heb ik haar gevraagd om alleen in de camera te kijken. Dit is het resultaat. Beoordeel zelf wat je ervan vindt!

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Dat is toch de gespannen verwachting naar het resultaat. Het is en blijft film, slow film en dus moet je wachten op de ontwikkeling. Na het inscannen is het bekijken van het resultaat dan de instant-bevrediging.

Als je foto selectie een soundtrack moest krijgen, wat zou dat dan zijn?
Daft Punk – something about us!

✘ Youtube: http://youtube.com/watch?v=G7QRwnhs0os

*Wat staat er nog meer op je agenda voor de komende maanden? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je met ons zou willen delen?

Mijn eerste fotoboek: ‘Twitterlife.nl’. Het moet na de zomer van 2012 uitkomen. Daarnaast ben ik steeds meer seriematig en reportages aan het schieten en ik wil mijn eigen verhalen verkopen. Ik mik erop om de komende jaren meer in het buitenland te gaan werken, in gebieden waar oorlogen, crises en rampen zijn en waar verhalen verteld moeten worden over mensenrechten etc.

Wat is je advies voor toekomstige Lomo LC-Wide fotografen?
Wees moedig, pak de camera en ga op stap. Heb hem altijd bij je en schiet, vragen kan later!

Wil je meer weten van Daphne Channa Horn? Volg haar dan op twitter (@ikbendaf).

written by mrmaart on 2012-03-23 #people #lomo-amigo #amsterdam #nederland #dutch #lomoamigo #nld #fotograaf #lc-wide #daphne

More Interesting Articles