Bunga Raya – “De nationale bloem van Maleisië” rumble

De Hibiscus is de nationale bloem van Maleisië, waar het beter bekend staat als de Bunga Raya. Dat betekent “bloem” in het Maleis en raya betekent “groot of grandioos“. De Hibiscus staat in Maleisië dus letterlijk bekend als de “grote bloem".

Foto door nigelk

De Hibiscus-soort vertegenwoordigt meerdere landen. De Hibiscus rosa-sinensis bijvoorbeeld, is de nationale bloem van Maleisië terwijl de Hibiscus syriacus de nationale bloem van Zuid-Korea is.

Het rood in de rode bloemblaadjes staat symbool voor moed, leven en de snelle groei van de Maleisiërs. De vijf bloemblaadjes van de Hibiscus staan symbool voor de vijf Rukun Negara (“Nationale principes” in het Maleis) van Maleisië. De bloem bevindt zich ook op de bankbiljetten en het muntgeld van de Maleise ringgit.

Wij willen graag een verzameling maken van de mooiste Hibiscussen van over de hele wereld en de meest opvallende foto verdient 15 overheerlijke piggies en voor de tweede en derde plaats zijn er respectievelijk 10 en 5 piggies te verdienen. Veel succes!!

Details:

  • Prijzen: Eerste prijs: 15 piggies, tweede prijs: 10 piggies en derde prijs 5 piggies. Ook zullen de winnaars direct een speciale badge krijgen op hun LomoHomes.
  • Film/camera type: Iedere analoge foto, die niet digitaal verbeterd of bewerkt is, kan meedoen. Houd wel ingedachte dat het hier gaat om de nationale bloem van Maleisië.
  • Uploadlimiet: 10 foto’s
  • Minimale grote van de foto’s: Alle inzendingen moeten minimaal 768px in zowel de hoogte als de breedte zijn.
  • De meta-data van alle foto’s moet bijgevoegd zijn, bestaande uit minimaal: cameratype, filmtype en 3 tags.
  • Let op: dit is een internationale rumble. Stuur daarom je foto’s in via dit Engelstalige artikel, dan zal je meedingen voor de prijzen!

written by eva_eva on 2012-03-15 #news #competition #rumble #hibiscus #bloemen #maleisie #bunga-raya #nationale-bloem

More Interesting Articles