Trees

Een Russische bruiloft door de zoeker van de LC-A

Mijn nichtje ging trouwen en dat moest ik natuurlijk analoog vastleggen. Lees hier over een bruiloft in een klein Russisch dorpje en ontdek wat de brood en zout traditie is.

Een bruiloft is een heel bijzonder moment en moet natuurlijk met speciale camera’s worden vastgelegd! Toen ik voor mijn nichtje, Natasha, haar bruiloft was uitgenodigd, wist ik zeker dat ik geen digitale camera zou meenemen. Ik koos voor de LC-A.

Even een kleine tip: fotografeer je binnen, gebruik dan een snelle fotorol. Ik houd zelf van zwart-wit film en koos er dan ook voor om met de Delta 400 te fotograferen. Probeer je foto’s van de bruid voor de bruiloft zelf te maken. Je treft haar dan op een moment waarop je mooie en tedere foto’s kunt maken.

Credits: luba

In Rusland is het een traditie om de bruid en bruidegom met brood en zout te verwelkomen en daar zijn verschillende redenen voor. Vroeger teelde iedereen tarwe en bakte men de broden zelf. Het was veel werk en zout was toen erg duur. Ouders ontvingen de pasgetrouwde stellen met het beste eten dat ze konden krijgen.

Credits: luba

Daarnaast staat brood voor gezondheid en rijkdom. Zout beschermt tegen al het kwaad.

Als laatste is het volgens de traditie zo dat de bruid haar familie verliet om bij haar man te gaan wonen. Als zijn ouders haar brood en zout gaven betekende dat, dat ze geaccepteerd werd door haar nieuwe familie. Dit is gelijk de reden waarom de moeder van de bruidegom het brood hoort te bewaren.

Credits: luba

Dit zijn wat foto’s van de bruiloft:

Credits: luba

Mijn nicht was blij verrast dat ik zulke levendige foto’s met een kleine, analoge camera had weten te maken. Ze had niet zulke resultaten verwacht.

Mijn laatste advies: mensen zullen misschien raar op je Lomography-camera reageren, maar fotografeer gewoon door! Laat ze zien wat het resultaat is en ze zullen versteld staan. Lomo on!

De Lomo LC-A is de camera waarmee de Lomography-beweging is begonnen. Met zijn vele ISO-instellingen en andere opties is deze koning der camera’s perfect voor beginners en professionele fotografen. Koop je eigen LC-A in onze online winkel!

written by luba on 2012-03-14 #lifestyle #black-and-white #bw #ilford #analogue #lc-a #russia #wedding #b-w #lomography #dutch #traditions #analogue-lifestyle #nld #analoog #rusland #zwart-wit #bruiloft #z-w #tradities

More Interesting Articles