De Lomo LC-A: 28 Lomotastische jaren!

Bijna 30 jaar na de release van de LC-A en toch is dit iconische cameraatje van Russische makelij nog steeds een bron van inspiratie. Nog dagelijks zijn mensen dik onder de indruk van dit geweldige toestel en dat mag ook zeker wel! Ter ere van het bijna 30 jarig bestaan van deze camera, waarmee de Lomographic Society ooit begon, een wandelingetje door de afgelopen 3 decennia!

Credits: life_on_mars, plasticpopsicle & brommi

Als fervent fotograaf moet je de kleine sterke Rus waar al deze Lomografische pracht mee begon eigenlijk wel kennen. Door deze camera vonden een stel jonge ondernemers een stukje creativiteit en wonder terug in het maken van foto’s. De LC-A. De Camera waar een cult beweging zijn naam aan te danken heeft en die op dagelijkse basis een rol in vele levens speelt.

Zoals de geschiedenis ons verteld is de LC-A in 1984 en masse over de toonbank gegleden in Rusland. Dat betekend dat er al 28 glorieuze jaren genoten kan worden van dit beest op fotografisch gebied! Al 3 decennia lang worden amateurs en professionals gelukkig van deze camera die inmiddels veel verschillende uitvoeringen kent, hieronder zie je er een paar!

LOMO LC-A+
LOMO LC-A+ 25th Anniversary Edition
LOMO LC-A+ “No Nukes” Edition
LOMO LC-A+ Gold
LOMO LC-A+ White Edition
LOMO LC-A+ Russia Day Limited Edition
LOMO LC-Wide

Tijd voor een nieuwe telg in het arsenaal! Vanaf deze maand is de luxueuze LOMO LC-A+ Silver Lake verkrijgbaar! Met dit fonkelnieuwe model wordt de geschiedenis van de LC-A en de toekomst gevierd! Echt bruin leer en een prachtig verchroomde behuizing maken deze camera tot een echt verzamelobject. Hij wordt geleverd in een lief houten doosje. Nog vetter? Er zijn er maar 1000 van gemaakt!

In eerste instantie is de Silver Lake in Kapan en Korea uitgebracht maar nu is hij dan ook wereldwijd verkrijgbaar. En we weten bijna zeker dat je interesse hebt, dus laat ons je voorstellen aan deze analoge schone !

LOMO LC-A+ Silver Lake

Ben jij er klaar voor om deze elegante nieuwe telg in het LC-A+ arsenaal in je analoge familie op te nemen? Laat ons in een comment weten wat je vind van de nieuwste Lomo camera!

written by plasticpopsicle on 2012-03-16 #news #history #lc-a #nl #lomography #netherlands #lc-a #lomo-lc-a #holland #legacy #analogue-lifestyle #nld #hollands #craftsmanship #dutch

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles