Undiscovereds favoriet: de Lomography X-Pro Slide Film

Dankzij z’n vermogen om voor levendige kleuren en hoge contrasten te zorgen, is de Lomography X-Pro Slide film een topfavoriet van vele lomografen!

Onze lomograaf van de week presenteert een favoriet waar wij zelf ook heel enthousiast over zijn: de Lomography X-Pro Slide in 35mm en met een ISO-waarde van 200. Een film die je moet proberen en waar je zeker vette resultaten mee gaat krijgen. Lees hier waarom deze Lomography-film de favoriet van Zoë is.

Credits: undiscovered

Naam: Zoë Janssen
Lomography naam: undiscovered
Favoriet: Lomography X-Pro Slide film in 35mm format, ISO 200

Waarom is deze film je favoriet?
Deze vraag is wel heel gemakkelijk. De kleuren worden beïnvloed door de camera die je gebruikt, maar ze zullen nooit saai zijn. Ze zijn levendig en zorgen ervoor dat je altijd goede foto’s hebt. Toen ik de resultaten van mijn eerste Lomography X-Pro rolletje bij een lab ophaalde, had ik nooit verwacht dat ze zo mooi zouden zijn. Deze diafilm gaat heel goed samen met een (kleuren)flitser. Daarnaast is de prijs een meevaller. Als student heb ik niet zo veel geld voor analoge hebbedingetjes, maar deze film is relatief gezien goedkoop voor het resultaat dat je ermee krijgt.

Houd je van korrelige foto’s? Waarom wel/niet?
Het hangt er vanaf. Ik vind korrelige beelden eigenlijk niet zo geweldig maar bij deze film wel. Lomography diafilm heeft een lichte korreligheid en die zorgt voor een authentieke uitstraling. De combinatie van de levendige kleuren en de lichte korreligheid is geweldig!

Dit zijn de vijf beste foto’s die undiscovered met haar favoriete film heeft gemaakt!

Credits: undiscovered

Wat is jouw favoriete filmemulsie, goedkope camera of meest geweldige accessoire? Wil je het aan ons allemaal laten weten en volgende week hier met jouw verhaal staan? Schrijf dan een reactie (in het Engels) naar jason.delosreyes@lomography.com en toon iedereen waar jouw Lomo-foto’s mee gemaakt zijn!

De Lomography X-Pro Slide 35mm film is gemaakt van de originele Agfa RSX 200 emulsie. Wil jij bizarre kleuren, een hoog contrast en onbeschrijfelijke kleurverzadiging? Dan is dit de perfecte film voor jou! Vind onze volledige collectie Lomography films hier.

written by mayeemayee on 2012-03-13 #lifestyle #interview #review #slide-film #community #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #recensie #weapon-of-choice #35mm-films #color-slides #favoriet
translated by marissa

More Interesting Articles