Splitzertechniek - de tijdzone

4

De Splitzer is een geweldige tool om controle te nemen over je shots. Nu kun je met de Splitzer ook controle over de tijd nemen!

Credits: kamiraze

Het idee kan niet makkelijker: Splitz overdag je shot van een bepaald onderwerp. Draai de Splitzer om en maak van dezelfde positie die je overdag had, een nachtshot! Zo krijg je dag en nacht die in elkaar overlopen. Iets wat je met iedere analoge Lomography camera met een (zelfgemaakte?) Splitzer voor elkaar kan krijgen! Zelf gebruik ik de Splitzer voor de LC-A+.

Credits: kamiraze

De uitwerking is iets moeilijker, maar nog steeds voor iedereen te doen. Het is erg moeilijk om op exact dezelfde positie een shot te maken, laat staan als er 8 uur tussen zit.

Mijn advies: gebruik voor de dagshot een statief die je voor de nachtshot ook gaat gebruiken. Maak een digitale foto van de positie en herkenningspunten van de positie. Laat je camera bijvoorbeeld op een muurtje rusten, probeer hem dan op een logische plek te zetten. Zoals precies in dezelfde lijn als het muurtje of steen. Kijk goed door de zoeker naar het middelpunt en hoeken van de foto. Onthoud dit voor deel 2 van de foto. Na het eerste shot niet doordraaien is het enige wat je moet doen. Denk bij de LC-A+ en LC-Wide ook altijd aan de MX knop! Onthoud ook je positie van je Splitzer zodat je deze op exact de tegenovergestelde manier kan draaien.

Succes en enjoy! Deel je splitz foto’s op je LomoHome en post een link naar je album onderaan deze tipster. Ben heel benieuwd hoe jouw foto’s er uit gaan zien!

written by kamiraze on 2012-03-13 #gear #tutorials #splitzer #camera #lab-rat #tipster #features #nacht #dag #snelle-tipster #positie #halveren-tijd #tijdzone #dag-en-nacht

4 Comments

 1. marije
  marije ·

  Wat een tof idee! Waar is m'n splitzer? :)

 2. pretletterp
  pretletterp ·

  Briljant plan! De splitzer lag bij mij een beetje te verstoffen maar ik denk dattie binnenkort overuren gaat draaien :')

 3. untangleart
  untangleart ·

  leuk idee daar had nog niet aan gedacht om iets te doen op zo manier.
  maar misschien is het voor sommige plaatsen ook geschikt om met stoepkrijt cirkels te zetten om de statief pootjes. zo dat je weet hoe hij stond. ik heb nog niet geprobeerd maar ik moest er aan denken toen ik het las.

 4. enfyulfur
  enfyulfur ·

  Erg leuk idee alleen jammer dat je tussen die 8(?)uur geen foto's kan maken met die camera xD

More Interesting Articles