Olympus Trip 35 : The meest klassieke en betrouwbare camera.

4

Een bijna volledig automatische klassieke camera die je versteld doet staan met zijn scherpe foto’s. Met deze camera schiet je zeer goed belichte snapshots en met de vaste focus-lens kun je alle kanten op.

Ik vond deze camera (Olympus Trip 35) toevallig bij een tweedehands camerawinkel voor een zeer aantrekkelijke prijs. Mijn vriend raadde mij aan deze klassieke camera te proberen, dus ik kocht hem zonder aarzelen.

De Trip is zeer eenvoudig te gebruiken. Het heeft een automatisch belichtingssysteem dat het diafragma van de lens aanstuurt. Je hoeft alleen de juiste filmsnelheid in te stellen en ervoor te zorgen dat de instelling op A staat. Dan hoef je alleen nog scherp te stellen en af te drukken!

Het enige wat ik er minder leuk aan vind is dat de sluiter geen bulb-stand heeft. Ik heb toch geprobeerd foto’s te schieten met weinig licht maar het resultaat was niet echt indrukwekkend.

Als je de flitser wilt gebruiken moet je na het plaatsen van de flitser in de flitsschoen de diafragmaring instellen op de gewenste f-stop. En vergeet niet om de diafragmaring terug te zetten naar de “A”-stand voordat je de camera weer zonder flitser gebruikt.

Ik vind het resultaat geweldig, in sommige opzichten beter dan de beste digitale camera’s voor straatfotografie.
—→ Instellen op A, scherpstellen en afdrukken!!

written by phiphu on 2012-03-12 #gear #review #camera #old #olympus #olympus-trip-35 #user-review

4 Comments

 1. mingky
  mingky ·

  Tip voor degenen die deze camera zoeken: Marktplaats staat er vol mee. Vandaag 33 stuks. Ik kom deze camera ook vaak op rommelmarkten tegen.

 2. frau_inga
  frau_inga ·

  Het is een van mijn favoriete camera's!

 3. gdc
  gdc ·

  Heb er ook eentje... Love it!

 4. maarten2424
  maarten2424 ·

  Fantastische camera! Alleen je moet echt uitkijken als je op marktplaats deze camera koopt, want het kan zijn dat die selenium cells oud zijn geworden en niet meer goed functioneren! Als je hem wilt kopen moet je hier op letten!
  -Zet de camera op A stand, houd je hand voor de lens, kijk door de rangefinder en duw dan op de ontspanknop. Als er een rood dingetje tevoorschijn komt werkt in ieder geval de selenium cellen nog een beetje!
  -Wat je dan moet doen is de ISO waarde op 25 zetten (buitenste ring) in een donkere plek staan en dan weer op de ontspanknop duwen, en weer kijken of er een rood dingetje tevoorschijn komt.
  -Dan moet je de camera op ISO waarde 400 zetten (maximale) en kijken of de camera dan wel een foto wilt maken (natuurlijk niet op een uber donkere kamer, maar bijvoorbeeld de woonkamer)

  -De camera komt in 2 verschillende soorten "series", die met een zwarte plastic onstpanknop en met een ijzeren. Die plastic zwarte ontspanknop series kunnen wel eens kuren hebben met de diafragma, dat hij vast blijft hangen. Kijk dan even door de lens en verander het diafragma

  Als al deze dingen het goed doen, dan heb je een perfecte Olympus Trip 35 in je handen!
  Veel plezier, met deze geweldige camera, zeker mijn favoriet!

More Interesting Articles